Θαυμάσια πορεία στο Φαράγγι της Γκούρας

Μια εντυπωσιακή εκδρομή, απόλαυσαν 35 ορειβάτες από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (ΣΑΟΟ) και τον ΕΟΣ Τρίπολης, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.
Η πορεία ξεκίνησε από το γραφικό χωριό της Λυσαρρέας! Εκεί απολαύσαμε, ελληνικό καφέ και παραδοσιακούς τηγανίτες πριν ξεκινήσουμε για το φαράγγι, προσφορά του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Συλλόγου της Γκούρας.
Μεγάλο μέρος του φαραγγιού έχει διανοιχτεί και σηματοδοτηθεί από τον ΣΑΟΟ σε συνεργασία με τοπικό σύλλογο της Γκούρας.
Δεν χρειάστηκε να φύγουμε πολύ μακριά από το χωριό πριν μπούμε στο φαράγγι, που με τις συνεχής εναλλαγές του τοπίου μας εντυπωσίαζε συνεχώς!
Η ροή του ποταμού ήταν συνεχής και όλο και πιο έντονη όσο μπαίναμε πιο βαθιά στην καρδιά του φαραγγιού! Δεν αργήσαμε να φτάσουμε στο μαγικό σημείο του φαραγγιού όπου ο καταρράκτης από ύψος 30-40 μέτρων κατακρήμνιζε τα νερά του.
Στη συνέχεια η πορεία έγινε πιο περιπετειώδης, αφού το φαράγγι στένευε αρκετά, και η πορεία έμοιαζε να διασχίζει πιο πολύ σπηλιά! Η μεγάλη έκπληξη ωστόσο ήταν οι βάθρες με βάθος κοντά στα δύο μέτρα, όπου μπορούσες να κολυμπήσεις!
Η επόμενη όμως έκπληξη ήταν γι αυτούς που δεν κολύμπησαν στο φαράγγι. Η πορεία συνάντησε τον ποταμό Τουθόα σε ένα κατάφυτο μέρος, κάτω από το χωριό Όχθια όπου κάποιοι ανικανοποίητοι ορειβάτες βούτηξαν στα κρύα νερά του ποταμού!
Τέλος με τη βοήθεια ντόπιων μετακινηθήκαμε στα Λουτρά της Ηραίας! Εκεί η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Γορτυνίας, άνοιξε δωρεάν τα Ιαματικά Θειούχα Λουτρά για όλους τους ορειβάτες!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ορειβατικό Σύλλογο της Γκούρας και ιδιαίτερα την κυρία Θανοπούλου Ελένη και την κυρία Διαμαντοπούλου Μαρίνα, για την συνδρομή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της εξόρμησης.

 

 

 

 

 

 

 

X