Στον ανοιξιάτικο Λούσιο ο ΣΑΟΟ!

ΛΟΥΣΙΟΣ 1Στον ανοιξιάτικο Λούσιο εξόρμησε αυτή την Κυριακή 20/04/2015 ο ΣΑΟΟ, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατό και πλέον φυσιολάτρες να μυηθούν σε αυτό το απαράμιλλης ομορφιάς φαράγγι.

Η πεζοπορία ξεκίνησε μέσα από το γραφικότατο χωριό της Δημητσάνας. Αφού περάσαμε από τα λιθόκτιστα καλντερίμια, πλάι από το σπίτι του Γρηγορίου του 5ου προχωρήσαμε προς το Κεφαλάρι του Αη Γιάννη και από εκεί μπήκαμε στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Φεύγοντας από το Μουσείο περάσαμε από μισογκρεμισμένους μπαρουτόμυλους και ακολουθώντας κατάφυτο μονοπάτι συνεχώς πλάι από ρυάκια φτάσαμε στη Ιερά Μονή Φιλοσόφου. Εκεί ο Μοναχός μας καλωσόρισε προσφέροντας το πατροπαράδοτο λουκουμάκι και μας διηγήθηκε σύντομα την ιστορία της Μονής. Ακολούθως επισκεφτήκαμε το παλιό κρυφό σχολιό πριν συνεχίσουμε για τη Μονή Προδρόμου. Κατεβαίνοντας το μονοπάτι γινόταν όλο και πιο εντυπωσιακό αφού περπατούσαμε πιο κοντά στα ορμητικά νερά του ποταμού. Φτάσαμε στην Ιερά Μονή Προδρόμου όπου γεμίσαμε τα παγούρια μας με γάργαρο δροσερό νερό, πήραμε μια ανάσα και περιηγηθήκαμε στον περίβολο της μονής. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δύο ομάδες.ΛΟΥΣΙΟΣ 3

Η μεν πρώτη συνέχισε για την Αρχαία Γόρτυνα όπου έπειτα από μια ειδυλλιακή πορεία έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί οι ορειβάτες απόλαυσαν το πανέμορφο ιερό τοπίο πλάι στο ποτάμι πρωτού αναχωρήσουν για την Τρίπολη.

Η δε δεύτερη πορεία συνέχισε ακολουθώντας το πρόσφατα πανέμορφο ανηφορικό μονοπάτι με πανοραμική θέα προς τον κάμπο της Μεγαλόπολης, το Λύκαιον Όρος, τη Μίνθη τα χωριά Ατσίχωλο , Κοτύλι και φυσικά τις χιονισμένες κορυφές του Ταϋγέτου.

ΛΟΥΣΙΟΣ 4Έπειτα από 1 ½ ώρα πορείας στο πανέμορφο αυτό μονοπάτι φτάσαμε στην Πλατεία της Στεμνίτσας όπου ντόπιοι μας υποδέχθηκαν προσφέροντας αναψυκτικά και ειδήποτα στην πλατεία του χωριού. Το γλέντι συνεχίστηκε με ντόπιους παραδοσιακούς μεζέδες και οίνους. Κατόπιν περιηγηθήκαμε στο ιστορικό χωριό πριν αναχωρήσουμε για Τρίπολη. Ακολουθήσαμε μια υπέροχη διαδρομή περνώντας από το Χρυσοβίτσι και τις Δαβιές πριν φτάσουμε στην Τρίπολη χορτάτοι από μια υπέροχη ανοιξιάτικη πορεία.

Εν τω μεταξύ το βράδυ της Δευτέρας 20/04/2015 τα μέλη του Συλλόγου μας ΜπίνοςΝικ και Χωματάς Αθανάσιος παρευρέθησαν και παρουσίασαν το έργο του ΣΑΟΟ σε εκδήλωση του Μουσείου Υδροκίνησης της Δημητσάνας.

ΛΟΥΣΙΟΣ 2 ΛΟΥΣΙΟΣ 5 ΛΟΥΣΙΟΣ 6

X