Γιορτή Σηματοδότησης στο Καστρί!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Αναδεικνύοντας ένα Καλντερίμι», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου στο από το ΚΠΕ Καστρίου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων.

Η ημερίδα ξεκίνησε με μια παρουσιάση του προγράμματος «Τα μυστικά του ποταμού και η ανάγκη κοντινού προσβάσιμου πεδίου του».
Στη συνέχεια τα παιδιά από το ΚΠΕ Καστρίου μας ξύπνησαν μνήμες δείχνοντας βίντεο και εικόνες από το Καστρί περασμένων δεκαετιών, όταν υπήρχαν εκεί δύο ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία και φυσικά κινηματογράφος!

Έπειτα από τη συγκινητική αυτή προβολή, έγινε διαδραστικό παιχνίδι και κατόπιν αφού χωριστήκαμε σε ομάδες ξεκινήσαμε την ανάδειξη του μονοπατιού «Καστρί – Μεσορράχη».

Με μεγάλη ζήλο συμμετείχαν παιδιά και νέοι από το χωριό με αποτέλεσμα να καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα του, παρά το γεγονός ότι σε όλο σχεδόν το μήκος του ήταν λογγωμένο!
Η διαδρομή ήταν υπέροχη μέσα στο ανοιξιάτικο τοπίο όπου κυριαρχούσαν οι ανθισμένες αμυγδαλιές οι παπαρούνες οι μαργαρίτες, ενώ έντονο το γουργουρητό του ποταμού σε προκαλούσε να κατεβείς ως την κοίτη του.
Μετά το πέρας της σηματοδότησης, επιστρέψαμε στο Δημοτικό του Καστρίου όπου τα παιδιά του ΚΠΕ είχαν φτιάξει παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα!

 

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X