Δελτίο Τύπου ΣΑΟΟ για την Ημέρα του Περιβάλλοντος

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Με αφορμή τη σημερινή μέρα περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2017, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, ενώνει τη φωνή του με τις φωνές όλων εκείνων που αγωνίζονται για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, δηλαδή του πλανήτη Γη.

Σε μια εποχή γενικευμένης οικολογικής κρίσης είναι καθήκον όλων μας να διατηρήσουμε το περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές. Η σκέψη μας πρέπει να πηγαίνει  πέρα από το παρόν. Ο άνθρωπος είναι μέρος του οικοσυστήματος της Γής και όχι ο μοναδικός κάτοικος του πλανήτη.

Όλοι  πρέπει να συμπεριφέρεται όσο το δυνατόν φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Εδώ η εκπαίδευση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ειδικότερα όσον αφορά τα θέματα της πληροφόρησης για την  διαχείριση των απορριμμάτων που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την περιοχή μας.

Ο Σύλλογός μας, εδώ και χρόνια, με διάφορες ενέργειες, προσπαθεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μελών του και των συμπολιτών μας για την ανακύκλωση, επανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση των στερεών αποβλήτων και κομποστοποίηση των οργανικών.

Έχουμε το προνόμιο να κατοικούμε σε μια περιοχή που βρίσκεται δίπλα από τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, ο οποίος εκτός της αναμφισβήτητης  περιβαλλοντικής αξίας του αποτελεί πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και κομμάτι της πολιτιστικής και ιστορικής μας ταυτότητας. Καλούμε, λοιπόν, κάθε αρμόδιο, κεντρική διοίκηση, περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση, να πράξει ο καθείς ό,τι είναι απαραίτητο ανάλογα με τις αρμοδιότητές του, έτσι ώστε να καταστεί πραγματικότητα, επιτέλους, η ίδρυση και η λειτουργία  του Οικολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου του Μαινάλου.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X