Διάσχιση της Ελλάδος 2012

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Συνεχίζοντας τη διάσχιση των βουνών της Ελλάδος που άρχισε πριν δέκα χρόνια από την Πελοπόννησο, μια ομάδα δεκαεπτά έμπειρων ορειβατών αποτελούμενη από μέλη και φίλους του ΣΑΟΟ ξεκίνησε το Σάββατο 25 Αυγούστου από την Τρίπολη και έφτασε το απόγευμα της ίδιας μέρας στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Από την επόμενη ημέρα το πρωί άρχισε η διάσχιση των βουνών Καϊμακτσαλάν, Πίνοβο, Μικρή και Μεγάλη Τζένα, ορειβατώντας πάνω στη συνοριογραμμή Ελλάδος – Σκοπίων. Κατασκήνωση κάθε βράδυ στο βουνό. Συνολικό μήκος πορείας 90 χιλιόμετρα, με καθημερινές πορείες δέκα και δώδεκα ωρών. Η διάσχιση υπήρξε απόλυτα ομαλή χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
Η ομάδα κατέληξε στο Λουτράκι Αριδαίας (Πόζαρ) την Πέμπτη το βράδυ. Την Παρασκευή το πρωί αναχώρησε και το απόγευμα της ίδιας μέρας έφτασε στην Τρίπολη.
Επειδή οι μέχρι τώρα διασχίσεις υπήρξαν επιτυχείς και με σημαντική συμμετοχή ορειβατών, λαμβανομένης υπ’ όψιν της δυσκολίας του εγχειρήματος, ο ΣΑΟΟ σχεδιάζει να τερματίσει αυτό το κομμάτι της διάσχισης στα σύνορα με την Τουρκία.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X