Εντυπωσιακή εξόρμηση στις Μυκύνες.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

MYK1Μια πλούσια σε φυσική ομορφιά και ιστορία, εξόρμηση πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ την περασμένη Κυριακή 27.03.2016.
Πάνω από 70 φίλοι και μέλη μας από την Τρίπολη, το Άργος, την Αθήνα και 40 συνορειβάτες από τον Σύλλογο Πεζοπόρων Τυρού συμμετείχαν σε αυτή την πεζοπορία.
Ξεκινήσαμε από το χωριό Πρόσυμνα (ή Μπερμπάτι) με κατεύθυνση τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Αμέσως μετά συναντήσαμε ρωμαϊκή δεξαμενή η οποία υδροδοτούσε τα λουτρά της ευρισκομένης πλησίον επαύλεως. Τα ερείπια της έπαυλης είναι εντυπωσιακά και αναμένουν την σκαπάνη του αρχαιολόγου. Περπατήσαμε λίγο ακόμη ώσπου βρεθήκαμε μπροστά από έναν επιβλητικό μυκηναϊκό θολωτό τάφο, τον οποίο οι ντόπιοι των αποκαλούν, «ο τάφος του δασκάλου». Λίγο πιο πέρα έστεκε αγέρωχος ο περίφημος νερόμυλος της περιοχής πάνω από το ρέμα του μυθικού ποταμού Αστερίωνα. (Είναι ενδεικτική η απαρίθμηση των μνημείων και δεν είναι εξαντλητική).MYK8
Η όλη πορεία είναι κομμάτι του αρχαίου δρόμου που χρησιμοποιούσαν οι Μυκηναίοι για να βγουν στα λιμάνια του Κορινθιακού κόλπου. Καταλήξαμε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών όπου επισκεφτήκαμε την Πύλη των Λεόντων. Εκεί αφού βγάλαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες μπήκαμε στα λεωφορεία για τα Φίχτια και τις Μυκήνες όπου πραγματοποιήθηκαν τα δέοντα ορειβατικά συμπόσια.
Στην πορεία μας συνόδευσε ο διαπρεπής καθηγητής θεατρολογίας του πανεπιστημίου του Stanford των Η.Π.Α. Rush Rehm ο οποίος με την ομάδα του παρουσίασε την παράσταση Κλυταιμνήστρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον εκπαιδευτικό στο Μουσικό Γυμνάσιο Πρόσυμνας Παναγιώτη Ψύχα, ψυχή του μονοπατιού για την άψογη ξενάγησή του και το συνορειβάτη Νίκο Λέκκα για τη συμβολή του στην επιτυχή διοργάνωση της εξόρμηση.

MYK12 MYK11 MYK10 MYK9 MYK8 MYK3 MYK4 MYK5 MYK6 MYK7 MYK2 MYK1

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X