Εξόρμηση στην μαγευτική Φολόη

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Την Κυριακή 10/11/2013 πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση του ΣΑΟΟ στο δάσος της Φολόης. Το δάσος αυτό, με έκταση 50,000 στρέμματα, είναι το μεγαλύτερο δάσος δρυών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα στην Ευρώπη. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Νομού Ηλείας, σε ένα υψίπεδο μέσου υψομέτρου 800 μέτρων, που φέρει την ονομασία Κάπελη.
Η Φολόη είναι γνωστή από τη μυθολογία διότι εκεί ο Ηρακλής πραγματοποίησε τον τέταρτο άθλο του, δηλαδή το κυνήγι του Ερυμάνθιου Κάπρου. Επίσης στον ίδιο χώρο εξελίσσεται η συνάντηση του Ηρακλή με τον Κένταυρο Φόλο και η μάχη του Ηρακλή με τους Κενταύρους -στη διάρκεια της οποίας εξοντώνονται οι Κένταυροι από τα δηλητηριασμένα βέλη του Ηρακλέους.
Στην πορεία του ΣΑΟΟ συμμετείχαν 85 ορειβάτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι απόλαυσαν ένα υπέροχο φθινοπωρινό πολύχρωμο αριστούργημα. Η διαδρομή ξεκίνησε από την περιοχή της Δίβρης και, αφού πέρασε από το χωριό Κούμανι, κατέληξε λίγο έξω από το χωριό Λάλα. Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια, παρά τον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων οι οποίοι πιστεύουμε ότι ικανοποιήθηκαν πλήρως.
Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από τον φωτογράφο Θεόδωρο Παπαγεωργίου, με την ευγενή άδεια του οποίου παρατίθενται.
Επόμενη εξόρμηση του συλλόγου μας θα είναι η ποδηλατάδα από την Τρίπολη στο αρχαιολογικό μουσείο της Τεγέας, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 με ώρα αναχώρησης 10.00 πμ από την Πλατεία Πετρινού.

X