Εξόρμηση στη Σκιρίτιδα!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φθινοπωρινή εξόρμηση του ΣΑΟΟ με τη συμμετοχή του Ορειβατικού Συλλόγου Αθηνών και του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών, στο πανέμορφο δάσος της Σκιρίτιδας!
Περισσότεροι από 150 ορειβάτες συναντήθηκαν στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου, λίγο έξω από τις Κολλίνες και μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ξεκίνησε η πορεία.
Αρχικά περπατήσαμε μέσα σε πυκνό δάσος δρυός και ελάτης και μετά από μισή ώρα συναντήσαμε τον επαρχιακό δρόμο Βλαχοκερασιάς – Κολλινών, τον οποίο ακολουθήσαμε για περίπου 15 λεπτά! Στη συνέχεια η πορεία ακολούθησε μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους, και περνώντας από τη Λάκκα του Γραμματικού, κατέληξε στο πυροφυλάκειο της Σκιρίτιδος.
Στο σημείο αυτό, μας υποδέχθηκε ο πυροφύλακας της περιοχής, έγινε ενημέρωση για την ορεογραφία του ορίζοντα γύρωθεν και ο συγγραφέας Πέτρος Σαραντάκης αναφέρθηκε στην αρχαία ιστορία της Σκιρίτιδας. Κατόπιν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο έργο του σπουδαίου Αρκάδα δασολόγου Τάσου Στεφάνου (από την γειτονική Κερασιά), ο οποίος σχεδίασε και έκανε πράξη το δάσος της Σκιρίτιδας, τη δεκαετία του 1960. Η μοναδική αυτή δενδροφύτευση έκτασης 50,000 στρεμμάτων πραγματοποιήθηκε με την, εν πολλοίς, εθελοντική εργασία του τοπικού πληθυσμού! Δυστυχώς η χάλκινη προτομή του, τοποθετημένη στο δρόμο προς Κολλίνες, εκλάπη στις αρχές του τρέχοντος έτους!
Στη συνέχεια, η πορεία ακολούθησε την κοίτη του ποταμού Ευρώτα, τη θαυμάσια τεχνητή λίμνη της Βάλταινας και από εκεί μέσα από ένα υπέροχο δασωμένο ανηφορικό μονοπάτι, κατέληξε στη Βλαχοκερασιά! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μονοπάτι αυτό , έχει διανοιχθεί και σηματοδοτηθεί, με ίδια μέσα από εθελοντές Βλαχοκερασιώτες και Κολλινιάτες φυσιολάτρες, με επικεφαλής τον Αρκάδα συνορειβάτη μας Τ. Μήτσιο.
Επόμενη εξόρμηση του ΣΑΟΟ θα είναι ποδηλατική, την Κυριακή 06/10/2013 από την Τρίπολη μέχρι τους αμπελώνες της Μαντινείας όπου θα συμμετάσχουμε στον Τρύγο!

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X