Εξόρμηση του ΣΑΟΟ στην Κυνουρία

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Όταν η ορεινή πεζοπορία συνδυάζεται με επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μοναστήρια της πανέμορφης Αρκαδίας, η συμμετοχή ξεπερνάει κάθε προσδοκία! Αυτό έγινε την Κυριακή των Βαΐων 13/04/2014, όπου πάνω από 110 άτομα πήραν μέρος στην εξόρμηση του ΣΑΟΟ στην Κυνουρία.
Ξεκινώντας από το παλιό υδραγωγείο (Μάνα του Νερού), δίπλα από το Μοναστήρι της Λουκούς, ανηφορίσαμε μέσα από καλοχαραγμένο μονοπάτι και φτάσαμε στην περιοχή «Ισιώματα». Από εκεί απολαύσαμε την άπλετη θέα προς τον Αργολικό κόλπο, όπου ήταν διακριτά οι Σπέτσες, η Ύδρα, η Ρόμβη, τα Δίδυμα, τα βουνά των Μεθάνων όπως επίσης και οι χιονισμένες κορυφές του Μαινάλου, το Αρτεμίσιο και ο Κτενιάς. Συνεχίζοντας, περάσαμε από τη Λιθαρόστρουγκα με το αλώνι της και από εκεί εισήλθαμε στα ερείπια της αρχαίας Θυρεάτιδος και φτάσαμε στην Ακρόπολή της. Η πανοραμική θέα ήταν επιβλητική. Κατηφορίζοντας, οι πεζοπόροι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και επισκέφτηκε την πρόσφατα ανακαινισμένη με υποδειγματικό τρόπο, Ι.Μ. Παλαιοπαναγιάς. Εκεί μας έγινε ενημέρωση για την ιστορία και την αρχιτεκτονική από Μοναχή της Μονής. Έπειτα η ομάδα αυτή κατέβηκε με το λεωφορείο στη Ι.Μ. Λουκούς, όπου ήδη έφταναν και οι τελευταίοι ορειβάτες που προτίμησαν την πεζοπορία μέσα από τη Λεκάνη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δεύτερη ομάδα πέρασε και από τα ερείπια αρχαίου ναού (πιθανότατα του Απόλλωνα), πάνω στον οποίο έχει αναγερθεί η περίφημη στάνη του Μπάρλα!
Όλοι μαζί πλησιάσαμε τον αρχαιολογικό χώρο (οποίος ήταν κλειστός) της Εύας όπου το μέλος μας Σ. Ραπτόπουλος έκανε σύντομη ιστορική ενημέρωση.
Το ίδιο έγινε και από το έτερο μέλος μας Π. Σαραντάκη στην Ι.Μ. Λουκούς. Ακολούθησε το παραδοσιακό «καφεδάκι και λουκουμάκι», στο Αρχονταρίκι της Μονής.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία τους τις Μοναχές των Ι.Μ. Παλαιοπαναγιάς και Λουκούς αντίστοιχα.
Επόμενη εξόρμηση του ΣΑΟΟ είναι την Κυριακή 27/04/2014 στο θαυμάσιο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.
Ο ΣΑΟΟ εύχεται στα μέλη του, τους φίλους και όλους του συμπολίτες, Καλή Ανάσταση και πάντα ψηλά!

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X