Εξόρμηση του ΣΑΟΟ στο φαράγγι του ποταμού Ερυμάνθου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

e2Την Κυριακή 11/05/2014, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εξόρμηση του ΣΑΟΟ στο φαράγγι του ποταμού Ερυμάνθου.
Στην εξόρμηση συμμετείχαν 77 μέλη και φίλοι του ΣΑΟΟ, μέλη του ΕΟΣ Τρίπολης και του ΕΟΣ Πύργου, ο οποίος ήταν και ο διοργανωτής της πορείας που ακολούθησε. Όλοι οι ορειβάτες, (οι οποίοι συνολικά ήταν πάνω από 150) συναντηθήκαμε στο χωριό Αχλαδινή του νομού Ηλείας (περιοχή Λάλα).
Η υποδοχή από τους κατοίκους της Αχλαδινής υπήρξε συγκινητική! Μας καλωσόρισαν με χαρά και μας προσέφεραν τοπικά γλυκίσματα και τσίπουρο. Κατηφορίσαμε, ύστερα, μέσα από πυκνοδασωμένο μονοπάτι προς το Πουρνογέφυρο, στην κοίτη του ποταμού Ερυμάνθου, ακριβώς πάνω στα σύνορα Αρκαδίας και Ηλείας.e3
Από το σημείο αυτό, ακολουθώντας μια εξαίσια παραποτάμια διαδρομή στη δυτική όχθη του Ερυμάνθου, του λευκοτάτου των ποταμών κατά τον περιηγητή Παυσανία, φτάσαμε μετά από 6 ώρες απίστευτης πεζοπορικής εμπειρίας, στο Γορτυνιακό οικισμό Ελαία, και από εκεί με αγροτικά οχήματα στη Νεμούτα της Ηλείας.
Τα ξωκλήσια, τα γεφύρια, οι νερόμυλοι, οι εντυπωσιακοί κροκαλοπαγείς γεωλογικοί σχηματισμοί και πάνω από όλα οι μεγαλειώδεις καταρράκτες του Ερυμάνθου θα μας μείνουν αλησμόνητοι!
Αξέχαστη, επίσης, θα μείνει στη θύμησή μας και η φιλοξενία του αδελφού ορειβατικού συλλόγου του Πύργου και ιδιαίτερα της Γορτύνιας προέδρου του, κυρίας Γιώτας Συριοπούλου τους οποίους και ευχαριστούμε.

e6e5e4

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X