Ηλεκτρικό ποδήλατο από τη Ford αλλάζει το χάρτη στις μετακινήσεις

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Η Ford ανακοίνωσε μέσα στο 2011 τη δέσμευσή της να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση.

Όπως φαίνεται, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα επενδύσει μόνο στα ηλεκτροκίνητα τετράτροχα οχήματα, αλλά θα πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή στροφή προς την “πράσινη” μετακίνηση με το E-bike.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η ηλεκτροκίνηση είναι μια τεχνολογία που σηματοδοτεί την “Μετατόπιση Παραδείγματος” προς την προσωπική μετακίνηση.

Παρά την κάλυψη και προβολή των εξελίξεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τα κλαδικά και όχι μόνο Μέσα Ενημέρωσης, οι αναλυτές αγοράς της Ford προβλέπουν μακράν υψηλότερες πωλήσεις του Οικολογικού Ποδηλάτου (E Bike) σε σύγκριση με τους τετράτροχους “ανταγωνιστές” του την επόμενη δεκαετία.

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρείται πως η διείσδυση στην αγορά των ποδηλάτων θα είναι πολύ επικερδής για τη Ford, καθώς θα συγκεντρώσει τους οπαδούς της «πράσινης» μετακίνησης είτε για αυτοκίνητο πρόκειται είτε για ποδήλατο.

Ο σκελετός του E bike είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, ενώ οι αισθητήρες μαγνητικού πεδίου -τεχνολογία που συναντάται συχνά στη Φόρμουλα 1- ρυθμίζουν επακριβώς τη συμμετοχή του ηλεκτροκινητήρα στην προσπάθεια του αναβάτη.

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια που παράγει η ποδηλασία μέσω ενός ιμάντα που υποκαθιστά στην κλασσική αλυσίδα.

Η Ford δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες για τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, αλλά λέει πολλά το γεγονός ότι E Bike θα έχει αυτονομία 83 χιλιομέτρων, κάνοντας τις μετακινήσεις στην πόλη “παιχνιδάκι”.

πηγή:econews.gr

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X