ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΛΕΠΙΔΑΣ (ΠΑΡΝΩΝΑΣ)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

lpd4-w600-h450Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία συμμετοχών, ο Σύλλογός μας την Κυριακή 9 Μαρτίου εξόρμησε στους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Λεπίδας, που βρίσκονται κοντά στον Πλάτανο Κυνουρίας.

85 ορειβάτες κάθε ηλικίας (από 8 ετών έως 80 ετών!) ξεκινήσαμε από το Ξηροκάμπι Μαλεβής. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ανέβηκε στο Κάστρο της Ωριάς (ή Estella), από όπου απόλαυσε τη θέα προς τον Αργολικό κόλπο και τις άλλες κορυφές του Πάρνωνα και του Μαινάλου. Στη συνέχεια κατηφορίσαμε από δύσκολο μονοπάτι προς το ποτάμι της Λεπίδας, φτάνοντας ακριβώς κάτω από τον πρώτο καταρράκτη.lpd5-w600-h450

Εκεί συναντηθήκαμε με την πρώτη ομάδα η οποία είχε περάσει εν τω μεταξύ από τις πηγές της Λεπίδας. Αφού χορτάσαμε το βουητό και τη θέα του καταρράκτη ο οποίος κρήμνιζε τα νερά του από ύψος 50 μέτρων αναχωρήσαμε, ακολουθώντας μονοπάτι παράλληλα με το ρου του ποταμού συναντώντας μικρότερους καταρράκτες και κατεβήκαμε στην κοίτη του ποταμού. Από εκεί μέσα από την κοίτη του ποταμού προσεγγίσαμε τον δεύτερο και μεγαλύτερο καταρράκτη ύψους 70 μέτρων. Η θέα του, έκοβε την ανάσα με την επιβλητικότητά της (βλέπε φωτό ). Μετά από έξι χορταστικές ώρες πεζοπορίας φτάσαμε στο γραφικό χωριό Πλάτανος όπου μας περίμεναν παραδοσιακά εδέσματα και οίνος.

Η επόμενη εξόρμηση του ΣΑΟΟ την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, θα είναι ποδηλατική στην Αρχαία Μαντινεία – Αγία Φωτεινή – Σπήλαια Κάψια – Επίσκεψη στο Οινοποιείο Καλόγρη.

 

lpd7-w600-h450 lpd8-w600-h450

lpd2-w600-h450 lpd3-w600-h450      lpd6-w600-h450

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X