Λύκαιον Όρος μια πανέμορφη εξόρμηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

l12O Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο.) την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε μια θαυμάσια, από κάθε άποψη, εξόρμηση, σε αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας.
Αρχικά επισκεφτήκαμε τη Λυκόσουρα, την «αρχαιότερη πόλη του κόσμου» κατά τον Παυσανία, απολαύσαμε την θέα της Μεγαλοπολίτιδας από τον αρχαίο ναό της Δέσποινας, και ακολούθως προχωρήσαμε προς το στάδιο, μετά τις Άνω Καρυές για να ξεκινήσουμε την πορεία μας.
Από το χώρο του Αρχαίου Σταδίου ακολουθήσαμε μία ήπια διαδρομή μέσα χωματόδρομο και ήπιες κλίσεις για να φτάσουμε στην κορυφή του Λυκαίου Όρους. Προτιμήσαμε τη διαδρομή αυτή και όχι από το ανηφορικό μονοπάτι για να απολαύσουν και τα μικρά παιδιά που μας συνόδευσαν.
Φτάνοντας στην κορυφή απολαύσαμε τη θέα του Μαινάλου του Ταϋγέτου του Πάρνωνα της Ντουρντουβάνας του Χελμού του Ερυμάνθου δίπλα στο βωμό του Λυκαίου Διός. l9
Έπειτα μεταβήκαμε μέσω ήπιου κατωφερούς μονοπατιού στο γραφικό χωριό της Μεσσηνίας Άγιος Σώστης. Από εκεί επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για να φτάσουμε στη θέση Βάσσες, όπου βρίσκεται το περίφημο αρχιτεκτόνημα, ο περικαλέστερος αρχαίος ναός της Αρκαδίας ο Επικούρειος Απόλλωνας. Απολαύσαμε αυτό το περίφημο καλλιτέχνημα, τον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο όπως επίσης και τη θέα προς τον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Ανδρίτσαινα, περιηγηθήκαμε στα γραφικά σοκάκια της θαυμάσαμε την ξακουστή βιβλιοθήκη πριν και έπειτα ακολούθησε το δέον τσιμπούσι σε τοπικές ταβέρνες.

Η δράση του συλλόγου ωστόσο δεν περιορίστηκε μόνο στη χθεσινή πορεία. Μέλη του ΣΑΟΟ μαζί με ντόπιους από τη Βυτίνα τη Νυμφασία και τα Μαγούλιαινα ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό και την σηματοδότηση του κομματιού του πράσινου μονοπατιού από Βυτίνα – Νυμφασία έως και τα Μαγούλιαινα.
Την Τρίτη 21/10/2014 ο ΣΑΟΟ μαζί με εθελοντές κατοίκους των Λαγκαδίων και των γύρω περιοχών θα προχωρήσουν στην σηματοδότηση του μονοπατιού από τα ιστορικά Λαγκάδια προς Κρύα Βρύση και Βαλτεσινίκο. Το τμήμα αυτό έχει ήδη εντοπιστεί και καθαριστεί από κατοίκους των δύο χωριών σε προγενέστερο χρόνο και ανήκει στο πράσινο μονοπάτι μήκος 60 χλμ που συνδέει την Τρίπολη με τα Λαγκάδια.
l14 l13 l11 l10 l8 l7 l3 l4 l6 l2 l1

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X