Μεγάλη επιτυχία η εξόρμηση στο όρος Σκίαθις

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

skths2Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εξόρμηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων την Κυριακή 15.11.2015 στο όρος Σκίαθις. Πάνω από 70 ορειβάτες του ΣΑΟΟ και του ΕΠΟΣ Φυλής, ξεκινήσαμε μαζί από το διάσελο της Κανδήλας και μέσα από δασωμένο μονοπάτι φτάσαμε σε δύο περίπου ώρες ώς τη ρίζα του Σκίαθι. Όλοι μαζί ανέβηκαν ώς την κορυφή του, στα 1777μ, και στη συνέχεια κατεβήκαμε για να χωριστούμε σε δύο ομάδες. Η μεν πρώτη συνέχισε για την Κανδήλα και η δεύτερη ανέβηκε για τη δεύτερη κορυφή του όρους, Καρούμπαλο στα 1808μ. Η ανάβαση ήταν δύσκολη και απαιτητική, ενώ υπήρχε και ελαφρά ομίχλη. Φτάνοντας στην κορυφή απολαύσαμε τη θέα προς τα όρη της Πελοποννήσου, όσο μας επέτρεπαν τα ανοίγματα του καιρού. Αφού έγιναν τα δέοντα κεράσματα, αναχωρήσαμε από απότομο μονοπάτι μέχρι χωματόδρομο και κατόπιν μπήκαμε σε πανέμορφο κατάφυτο φαράγγι, πνιγμένο από πεύκα και δρύες και έλατα έως την πηγή του Αγίου Ανδρέα, όπου μας περίμενε το λεωφορείο για να μας μεταφέρει στην Κανδήλα. skths1Εκεί συναντηθήκαμε με τους ορειβάτες της πρώτης ομάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις και τοπικούς οίνους.
Ευχαριστούμε τους αρχηγούς της εκδρομής για την άψογη διοργάνωση, όπως επίσης και τον ΕΠΟΣ Φυλής για τη συμμετοχή του στην εξόρμηση.

skths9 skths8 skths7 skths6 skths5 skth15 skth10 skth11 skth12 skth13 skth14 skths4 skths3

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X