Μουχλί – Αχλαδόκαμπος

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Άλλο ένα διήμερο, 26 & 27 Οκτωβρίου, ήταν πλούσιο για το ΣΑΟΟ.
Το Σάββατο 26/10/2013, ομάδα εθελοντών – μελών του Συλλόγου προέβη σε συντήρηση του κόκκινου μονοπατιού, στο τμήμα Λεβίδι – Καταφύγιο Οστρακίνας – Λεβίδι. Αποκαταστάθηκαν πινακίδες που είχαν χαθεί ή καταστραφεί και τοποθετήθηκαν νέες όπου κρίθηκε απαραίτητο. Έτσι, το κομμάτι αυτό του μονοπατιού προσφέρεται για μια ήπια ασφαλή ορεινή πεζοπορία.
Την Κυριακή 27/10/2013, 40 ορειβάτες ξεκίνησαν από την Τρίπολη για την κοντινή, αλλά άγνωστη σε πολλούς, βυζαντινή καστροπολιτεία του του Μουχλίου.
Έγινε σύντομη ανάβαση μέσα από το μονοπάτι που έχει χαράξει προσφάτως το ΑΙΠΣ (Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών) προς την Ακρόπολη. Ακολούθησε κατάβαση και πορεία μέσα από αρχαίο καλοδιατηρημένο καλντερίμι, με κατεύθυνση τον Αχλαδόκαμπο. Αφού συναντήσαμε παλιό νερόμυλο και άλλες ενδιαφέρουσες κατασκευές, φτάσαμε σε πηγή κάτω από πλάτανο, όπου και εφοδιαστήκαμε με δροσερό νερό! Συνεχίζοντας, μέσα από μονοπάτι και χωματόδρομους, φτάσαμε στη Σύρτη του Αχλαδοκάμπου, γνωστή στους παλαιότερους από την αλλαγή κατεύθυνσης των τρένων, μέχρι να κατασκευαστεί η παρακείμενη τσιμεντένια γέφυρα. Τώρα ο χώρος αυτός αποτελεί «νεκροταφείο» παλαιών βαγονιών. Κατόπιν πεζοπορώντας παράλληλα προς το ρέμα προσεγγίσαμε τη γέφυρα του Αχλαδοκάμπου.
Από εκεί μέσα από χωματόδρομους, διασχίζοντας τον ελαιόκαμπο του Αχλαδοκάμπου καταλήξαμε στον σιδηροδρομικό σταθμό! Ακολούθησε το παραδοσιακό γεύμα στο γραφικό ταβερνάκι του Πάνου, τον οποίο και ευχαριστούμε για τη δωρεάν προσφορά της φασολάδας!
Έπειτα από μιάμιση ώρα περίπου πήραμε ευχαριστημένοι το δρόμο της επιστροφής για την Τρίπολη. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον αρχηγό της εξόρμησης Δ. Βλάσση, την οικογένεια Ν. Βασιλείου που είχαν σχεδιάσει με ακρίβεια την καταπληκτική αυτή διαδρομή, καθώς και τους νεαρούς συνορειβάτες μας για τη συνέπειά τους καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής!
Είναι λυπηρό ότι δεν λειτουργεί πια η σιδηροδρομική γραμμή από την Κόρινθο ως την Καλαμάτα παρά την πρόσφατη ανακατασκευή της!

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X