Ο Σ.Α.Ο.Ο. στα Κολοκοτρωναίικα ταμπούρια

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Η πόλη μας περιστοιχίζεται από περαστικά άλση και δάση. Οι τριγύρω λόφοι και τα βουνά προσφέρονται για ήπιες πεζοπορικές διαδρομές. Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι από εμάς ανεβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στους λόφους των Αγίων Θεοδώρων, της Ανάληψης και του Αγ. Δημητράκου. Το να περπατήσει κάποιος έως τα εξωκλήσια αυτά είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, η οποία όχι μόνο σε φέρνει κοντά στη φύση αλλά και είναι ένας τρόπος ήπιας σωματικής άσκησης.
Με το σκεπτικό αυτό, ο ΣΑΟΟ οργάνωσε μια περιήγηση από την Πλατεία Αγίου Βασιλείου, στον Άγιο Θόδωρα, στο θρόνο του Κολοκοτρώνη και στα Ταμπούρια των Ορλοφικών και του Αγώνα του ’21, που βρίσκονται λίγο πιο πάνω. Υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή και το ελπιδοφόρο γεγονός ήταν ότι οι περισσότεροι πεζοπόροι ήσαν νέοι!
Στον Αγ. Θόδωρα μας περίμενε ο Παναγιώτης Βέμμος, ο οποίος μας εξήγησε την ιστορική σημασία της περιοχής και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ’21 καθώς και την προσπάθεια που γίνεται να κηρυχτεί η περιοχή ως «Ιστορικό Μνημείο». Κατόπιν κατηφορίσαμε από την άσφαλτο και συνεχίσαμε προς το λόφο όπου βρίσκεται η Ανάληψη. Στο εξωκλήσι της Ανάληψης μας περίμενε ο Τάσος με την παρέα του, που μας πρόσφεραν φασολάδα, ρέγγες και εκλεκτό οίνο. Μετά το γλυκό και τον καφέ πήραμε το μονοπάτι που μας οδήγησε στον Άγιο Νικόλα όπου επισκεφτήκαμε το μνημείο των δολοφονημένων από τους Γερμανούς πατριωτών.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι το κελλί της Ανάληψης, σχεδόν κάθε απόγευμα, είναι ανοιχτό και προσφέρει στους οδοιπόρους και επισκέπτες το παραδοσιακό τσίπουρα και καφέ.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X