Πορεία με Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στην Αραχαμίτα!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Παρουσία πάνω από 70 ορειβατών και κάτω από ιδανικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η Κυριακάτικη (20/01/2013) πορεία του ΣΑΟΟ από το Κεραστάρι στην Αραχαμίτα.
Η αναχώρηση έγινε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί από την πλατεία Αγ. Βασιλείου. Δύο λεωφορεία ξεκίνησαν με προορισμό το χωριό Κεραστάρι από όπου ξεκίνησε η πορεία!
Από την πλατεία λοιπόν του χωριού, ανεβήκαμε προς τον Άγιο Γεώργιο, περνώντας μέσα από μεικτό δάσος από Μαύρα Πεύκα και Καστανιές, ακολούθως από θαυμάσιο δρυοδάσος, ενώ συχνά περνούσαμε από ρυάκια που καταλήγουν στον ποταμό Ελισσώνα!
Φτάσαμε στον Αγ. Γεώργιο στα 1000 μέτρα και στη συνέχεια προχωρήσαμε λίγο ψηλότερα στα 1150 μέτρα όπου υπάρχουν ερείπια αρχαίου ναού του Ποσειδώνα, η ανέγερση του οποίου χρονολογείτε γύρω στο 500 πΧ. Αφού έγινε ξενάγηση από αρχαιολόγους, συνεχίσαμε λίγο ψηλότερα ως το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, όπου έγινε ολιγόλεπτη στάση. Εκεί απολαύσαμε τη θέα προς το Κεραστάρι, προς το Πάπαρη, την Παλαιόχουνι τη Μεγαλόπολη και στη συνέχεια κατεβήκαμε μέσα από δασικό δρόμο ως την Αραχαμίτα περνώντας πλάι από έναν ερειπωμένο ανεμόμυλο.
Αφού διασχίσαμε την Αραχαμίτα, κατευθυνθήκαμε προς το Ναό της Μεταμόρφωσης όπου ο τοπικός σύλλογος, μας υποδέχθηκε στο χώρο που έχει διαμορφώσει για εκδηλώσεις και πανηγύρια.
Εκεί γευματίσαμε και κόψαμε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα! Τυχερός της φετινής χρονιάς ήταν ο Γ. Μπιρμπίλης! Επίσης παρουσιάστηκε και το καινούριο περιοδικό του συλλόγου « Όρος Αρκαδίας» με πλήθος επίκαιρων άρθρων, όπως επίσης και με το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του συλλόγου ως το Σεπτέμβρη του 2013!
Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του ΣΑΟΟ θα είναι στις 3 Φεβρουαρίου 2013 στα Όνεια Όρη, όπου θα γίνει πορεία στο μεγαλύτερο πευκοδάσος της Ελλάδος, από το χωριό Σολωμός έως τα Όνεια όρη!

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X