Στα ιστορικά – περιαστικά μονοπάτια περπάτησε ο ΣΑΟΟ την Κυριακή 1η Απριλίου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Στα ιστορικά – περιαστικά μονοπάτια περπάτησε ο ΣΑΟΟ την Κυριακή 1η Απριλίου 2018. Πάνω από πενήντα ορειβάτες, με αφετηρία την Πλατεία Αγίου Βασιλείου, περπάτησαν στο πρόσφατα σηματοδοτημένο από τα μέλη του συλλόγου μας ιστορικό μονοπάτι.

Αφού περάσαμε από το Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και το νέο μνημείο Αρκάδων πεσόντων του Ελληνοαλβανικού μετώπου, συνεχίσαμε στο δάσος του Αγιο -Θόδωρα , περάσαμε πλάι από αρχαίες αρματοτροχιές κάτω από τον Άγιο Βλάσση περνώντας από το «ξεροπήγαδο» όπου ξεδιψούσαν τα παλικάρια του Κολοκοτρώνη και ανεβήκαμε στα ταμπούρια στα Τρίκορφα.

Εκεί ο καθηγητής Παναγιώτης Βέμμος μας ξενάγησε σε τρία από τα σωζόμενα ταμπούρια των Τρικόρων. Μας διηγήθηκε την ιστορία της περιοχής. Περάσαμε πλάι από τα χαλάσματα της καλύβας του Υψηλάντη και θαυμάσαμε ότι έχει απομείνει από τις πολεμίστρες των ταμπουριών. Έπειτα καταλήξαμε στο μνημείο της επανάστασης και κατηφορίσαμε στη Συλίμνα και από εκεί στο Οθωμανικό Υδραγωγείο  και τη Μάνα του Νερού. Ήταν μια ιστορική διαδρομή στις παρυφές της Τρίπολης. Στόχος του ΣΑΟΟ είναι να αναδειχθεί ο ιστορικός πλούτος της περιοχής μας και η ανάδειξη του μονοπατιού αυτού συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την βιωματική ιστορική προσέγγιση της περιοχής μας.

 

X