Το Κίτρινο μονοπάτι είναι έτοιμο!!!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Η σηματοδότηση του Κίτρινου μονοπάτιού (Βλαχέρνα – Βυτίνα – Στεμνίτσα) έχει ολοκληρωθεί. Μένει η τοποθέτηση των ταμπελών πληροφόρησης σε κεντρικά σημεία και διασταυρώσεις.

Μπορούν να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω τμηματικές διαδρομές:

Βλαχέρνα – Βυτίνα

Μήκος διαδρομής: 20 Km, Ώρες πορείας: 5:30, σχετικά εύκολη, σε μονοπάτια και ελάχιστους δασικούς χωματόδρομους.
Η σηματοδότηση του μονοπατιού ξεκινά μέσα από το χωριό Βλαχέρνα. Η πορεία διέρχεται από ελατοδάση, δασικά διάκενα και βαθιά ρέματα. Δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και μπορεί να γίνει από μεγάλες ομάδες. Η πορεία ολοκληρώνεται στην πλατεία της Βυτίνας.

Βυτίνα – Ποταμός Μυλάοντας – Ελάτη (πηγή Παλιοχώρι)

Μήκος διαδρομής: 8 Km, Ώρες πορείας: 3, αρκετά εύκολη, σε μονοπάτια και ελάχιστους δασικούς χωματόδρομους.

Η διαδρομή ξεκινάει από την πλατεία της Βυτίνας και ακολουθώντας το δρόμο προς κάτω Βυτίνα μπαίνει στο μονοπάτι. Κατηφορίζει προς το Μυλάοντα και ακολουθεί την κοίτη προς τις πηγές του μέχρι την Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου. Εκεί ακολουθεί για λίγο το δρόμο προς Μεθύδριο για να μπει σε χωματόδρομο μέχρι τις μεγάλες πηγές του ποταμού (κάτω από το Μοναστήρι των Αγ. Θεοδώρων). Στη συνέχεια ελίσσεται δεξιά και αριστερά από την κοίτη μέχρι το τέλος της διαδρομής στη βρύση «Παλιοχώρι».

Πηγή «Παλιοχώρι» Ελάτης – Στεμνίτσα

Μήκος διαδρομής: 16 Km, Ώρες πορείας: 5, μέτριας δυσκολίας, σε μονοπάτια και ελάχιστους δασικούς χωματόδρομους.
Από την πηγή «Παλιοχώρι» ακολουθούμε για λίγο την άσφαλτο και μετά 300 περίπου μέτρα μπαίνουμε δεξιά στο μονοπάτι. Η πορεία γίνεται αρχικά σε κοίτη ρέματος και στη συνέχεια σε δασικούς δρόμους και ορεινά λειβάδια (οροπέδιο Βλάχικα, βαθύπεδο Ξυδαίϊκων) μετά την πηγή «Κουρνόβρυση», που δεν πρέπει να την εμπιστευθείτε για νερό, μπαίνουμε πάλι σε μονοπάτι μέχρι τη Στεμνίτσα.

X