Εξαιρετική Ορειβατική Εξόρμηση στο όρος Γριμπίνι

Εξαιρετική Ορειβατική Εξόρμηση στο όρος Γριμπίνι, το οποίο ανήκει στον ευρύτερο ορεινό όγκο του Ολιγύρτου, στην κεντρική Πελοπόννησο, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων την Κυριακή 14/04/2013!

Η οροσειρά αποτελεί το σύνορο των νομών Αρκαδίας και Κορινθίας.

Η υψηλότερες κορυφές τους είναι η Σκίπιζα (1936μ) η Χιονότρυπα (1785μ) και το Γριμπίνι ( 1839 μ.)

Η πορεία ξεκίνησε από το διάσελο της Κανδήλας 1190μ (αυχένας μεταξύ Ολιγύρτου και Σκίαθι). Τραβερσάρησε την νότια πλαγιά της Σκίπιζας και αφού πέρασε δίπλα στις χαρακτηριστικές χιονότρυπες της ομώνυμης οροσειράς, μετά από πέντε περίπου ώρες  κατέληξε στην κορυφή Γριμπίνι (1835μ).

Η θέα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλά ακόμα και στα βουνά της Ρούμελης (Γκιώνα, Βαρδούσια) ήταν εντυπωσιακή! Θαυμάσια επίσης ήταν η θέα προς τις τρεις υποκείμενες λεκάνες – λίμνες του Ορχομενού, του Φενεού και της Στυμφαλίας!

Στη συνέχεια από έναν απίθανο «κρυφό» μονοπάτι – πέρασμα μέσα σε βράχια και σε πυκνή βλάστηση η ομάδα των 50 ορειβατών του ΣΑΟΟ έφτασε στο ξωκλήσι της Αγίας Σωτήρας της Λαύκας και από εκεί στο υπέροχο χωριό από καλοχαραγμένο μονοπάτι! Η πορεία συνολικά διήρκησε 8 ώρες και συνίσταται μόνο για οργωμένες ορειβατικές ομάδες και σχετικά έμπειρους ορειβάτες!

X