Θαυμάσια πορεία πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ στο Λούσιο

Πάνω από 50 ορειβάτες ξεκίνησαν την πορεία τους από το Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας, ακολουθώντας το κόκκινο μονοπάτι (Λεβίδι – Δημητσάνα – Αρχαία Γόρτυνα – Αλφειός), πέρασαν πλάι από παλιούς μπαρουτόμυλους (μύλος Νεροτρίβη Καλογριάς, Μπαρουτόμυλος Παρασκευόπουλου), λίγο έξω από το Παλιοχώρι Δημητσάνας και μετά από μια σύντομη πορεία φτάσαμε στη Μονή Προδρόμου.

Εκεί μας υποδέχτηκε ένας μοναχός, μας πρόσφερε παραδοσιακό λουκούμι και νερό και συνεχίσαμε προς τη Μονή Φιλοσόφου. Η διαδρομή ήταν καταπληκτική στο μεγαλύτερο μέρος της σε λιθόστρωτο μονοπάτι κατάφυτο από λουλούδια, σπαραγγιές, πουρνάρια ενώ το βουητό του ποταμού γινόταν πιο έντονο καθώς κατεβαίναμε. Φτάσαμε στη Μονή Φιλοσόφου και από εκεί στην Αρχαία Γόρτυνα.
Ο «Αρχαιολόγος» της παρέας μας, μίλησε για τα ερείπια του Αρχαίου Ασκληπιείου και του περίπτερου ναού που βρισκόταν πιο δίπλα. Στην Αρχαία Γόρτυνα τελείωσε η πορεία της πρώτης ομάδας ενώ μια δεύτερη ομάδα 13 ατόμων συνέχισε μέχρι το γεφύρι του Ατσιχώλου με ενδιάμεση στάση τη Μονή Καλαμίου. Η διαδρομή ήταν καταπληκτική με εναλλαγές τοπίου ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της περνούσε πλάι ακριβώς από το ποτάμι.

Οι ορειβάτες έφτασαν στο γεφύρι του Ατσίχωλου και μετά με λεωφορείο κατευθύνθηκαν στην αρχοντική Καρύταινα όπου έγινε στάση για καφέ και γεύμα.

Η επόμενη ορειβατική εξόρμηση είναι την Πρωτομαγιά στον Πάρνωνα, ενώ το επόμενο Σάββατο 28 Απρίλη θα γίνει σηματοδότηση στο κίτρινο μονοπάτι, για να ολοκληρωθεί το κομμάτι Στεμνίτσα – Αρχαία Γόρτυνα.

X