Κοπή πίτας του ΣΑΟΟ

Κοπή Πίτας και Πορεία στο Αρτεμήσιο από το ΣΑΟΟ.

Σε μια εξαιρετική μέρα πραγματοποιήθηκε μια εκπληκτική πορεία από τους Ορειβάτες του ΣΑΟΟ. Περίπου 30 άτομα ξεκίνησαν από την Πλατεία Αγίου Βασιλείου με προορισμό το χωριό Παλαιόπουργο από όπου και ξεκίνησε η ανάβαση προς το διάσελο του Ορίλα. Σε εκείνο το σημείο μία ομάδα κατευθύνθηκε προς την κορυφή Ορίλα στα 1500 περίπου μέτρα αρχικά μέσα από δασικό δρόμο και έπειτα μέσα από χιονισμένο μονοπάτι. Η δεύτερη ομάδα κατευθύνθηκε προς το χωριό Κακούρι.
Ο καιρός ήταν αίθριος και από την κορυφή η θέα ήταν καταπληκτική. Φαίνονταν πεντακάθαρα σχεδόν όλες οι κορυφέςτης Πελοποννήσου (Ζήρεια, Χελμός, Ντουρντουβάνα κλπ.).
Στη συνέχεια οι ορειβάτες έφτασαν σε κεντρική ταβέρνα στο Κακούρι για να παραστούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.
Παρόντες ήταν και ο κύριος Δημήτριος Παυλής και ο κύριος Τζανής Ηλίας – ορειβάτες και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου. Αμφότεροι εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να σταθούν αρωγοί στο έργο του ΣΑΟΟ για ήπια εκμετάλλευση του Μαινάλου. Ο πρόεδρος του ΣΑΟΟ κύριος Νικόλαος Δέδες παρουσίασε το νέο περιοδικό στο οποίο υπάρχει ένθετο με το Δίκτυο Μονοπατιών του Μαινάλου που έχει αναδείξει ο σύλλογος καθώς επίσης και το πρόγραμμα εκδρομών και εκδηλώσεων έως και το Σεπτέμβριο του 2012.

Για την ιστορία, το φλουρί για την πίτα του 2012 το κέρδισε ο Αντώνης Παυλής, μεγάλος ορειβάτης και αδερφός του Δημήτρη Παυλή. Το έπαθλο για την εκδρομή ήταν δωρεάν συμμετοχή στην Καλοκαιρινή Εξόρμηση στην Οχρίδα.

X