Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση-ομιλία “Τραυματισμοί στα αθλήματα βουνού και πιθανή αντιμετώπιση τους”

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στα εντευκτήρια του συλλόγου την Τετάρτη 24 Οκτώβρη η άκρως ενημερωτική ομιλία του φυσιοθεραπευτή Μπουζέτου Αθανάσιου με θέμα : «Τραυματισμοί στα αθλήματα βουνού και πιθανή αντιμετώπιση τους».
Στην ομιλία αναφέρθηκαν συνοπτικά οι κυριότερες αιτίες τραυματισμού στα αθλήματα βουνού, όπως οι πεζοπορία, η αναρρίχηση, η χιονοδρομία η ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο. Δόθηκε στη συνέχεια αναφορά στο φαρμακείο που πρέπει να φέρουν οι αθλητές και οι ομάδες (ορειβασίας, αναρρίχησης) κατά τη διάρκεια των αθλημάτων. Ακολούθως ειπώθηκαν συνοπτικά οι κυριότεροι τραυματισμοί στα ανωτέρων αθλήματα (κράμπες, θλάσεις, διαστρέματα, κακώσεις, κατάγματα) και στατιστικά για τη συχνότητα των τραυματισμών από πρόσφατες έρευνες.

 

Ύστερα δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης για την κάθε ομάδα τραυματισμών, αναλυτικά και με τη βοήθεια διαφανειών και βίντεο.
Τέλος έγινε αναφορά στους τρόπους πρόληψης τραυματισμών και στη σημασία της προθέρμανσης και αποθεραπείας κατά τη διάρκεια της άσκησης.

X