Ποδηλατάδα- Διαμαρτυρία για τα σκουπίδια στην Τρίπολη

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατάδα – Διαμαρτυρία, για τα σκουπίδια, σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου!
Αφού μαζεύτηκε κόσμος, έγινε ενημέρωση για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση και έγινε επίδειξη κατασκευής ενός κομποστοποιητή, με απλά υλικά!
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ποδηλατάδα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έγινε επίσκεψη στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, και επιδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ
Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στην πλατεία Πετρινού:
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη μας με τα σκουπίδια.
Αντιδρούμε ποδηλατώντας για να προφυλάξουμε την υγεία μας.
Ζητάμε:
Την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών από την Τρίπολη με ταυτόχρονη απολύμανση των χώρων στους οποίους αυτά έχουν εναποταθεί. Παράλληλα, και για να μην υπάρξει πάλι το ίδιο πρόβλημα σε λίγο καιρό, εν όψει και του καλοκαιριού, να επιδιώξουμε την μείωση του παραγόμενου όγκου σκουπιδιών καθημερινά από όλους μας.
Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός απαιτείται :
1. Να εντείνει ο Δήμος την προσπάθεια για ανακύκλωση. Να τοποθετήσει περισσότερους μπλε κάδους και να τους αδειάζει τακτικά. Να προχωρήσει σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση.
2. Οι πολίτες να ανταποκριθούν σε αυτή την προσπάθεια αποθέτοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους.
3. Για τα οργανικά υπολλείματα θα μπορούσε ο Δήμος να προμηθευτεί οικιακούς κομποστοποιητές και να τους διανείμει σε όποιους το επιθυμούν. Σε επιλεγμένα σημεία της πόλης να τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι για τη συλλογή των οργανικών υπολειμμάτων.
4. Όσοι συμπολίτες έχουν τη δυνατότητα σε κήπους ή κτήματα, να κατασκευάσουν έναν κομποστοποιητή.
Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά.
Απαιτείται ακόμη:
Α. Να προχωρήσει ο Δήμος αμέσως, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες στη δημιουργία ειδικού Κέντρου Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ).
Β. Η Περιφέρεια και η Κρατική Διοίκηση, το συντομότερο δυνατόν, να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα, η οποία θα βασίζεται στις αρχές της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της δημιουργίας ΧΥΤΗ.
Τέλος, όλοι εμείς οι πολίτες της Τρίπολης θα παρακολουθούμε από κοντά τα τεκταινόμενα και θα κινητοποιούμαστε ώστε να γίνουν πράξη τα παραπάνω, με το μικρότερο δυνατό κόστος, και να μην επικρατήσουν κάθε είδους μεγαλοσυμφέροντα.
ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΣΑΟΟ, ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ..

X