Μοναδική εξόρμηση στον Πάρνωνα!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

   Την Κυριακή 24/11/2019 ο Σ.Α.Ο.Ο πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εξόρμηση του στο Κεδροδάσος του Πάρνωνα.

   Στις 08.00 π.μ.  ξεκινήσαμε από την Τρίπολη 30 ορειβάτες που μέχρι τον Άγιο Πέτρο γίναμε 40. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία του Αγίου Πέτρου και ακολουθώντας καθοδική πορεία φτάσαμε στον Τάιο Ποταμό, απολαμβάνοντας την …  των φθινοπωρινών χρωμάτων των φυλλοβόλων δέντρων της περιοχής, όπως κερασιών, καστανιών, καρυδιών και … Διαβήκαμε το παλαιό πέτρινο γεφύρι και ανηφορίσαμε  προς τον Άγιο Νικόλαο, όπου στις ξύλινες  ..  που υπάρχουν εκεί ενημερωθήκαμε για την χλωρίδα και την πανίδα του πάρνωνα.

Συνεχίσαμε την πορεία μας προς την Μαλεβή μέσα από το καλοσυντηρημενό μονοπάτι και φτάνοντας στον  ΆγιοπετρίτικοΑή -Λιά  κατεβήκαμε στα Πετράλωνα που σε παλιότερες εποχές ήταν απαραίτητα για το αλώνισμα των σιτηρών. Αρχίσαμε το μοναδικό στην Ελλάδα κεδροδάσοςτου Πάρνωνα, που υπάρχει ακόμα από την εποχή η Ευρώπη και η Ασία αποτελούσαν ενιαία ήπειρο, και απολαύσαμε το υπέροχο άρωμα  των φρεσκοπλυμένων κεδρών. Μετά από πορεία τριών ωρών φράσαμε στο μνημείο εκτελεσθέντωναμάχων κυρίωςΆγιο Πετριτών, τον Ιούνιο του 44 από τους  Γερμανούς και αναστοχαστήκαμετα βάσανα του λαού μας στα χρόνια της κατοχής και της αντίστασης. Ο καιρός άρχισε να γίνεται απειλητικός, οι ομίχλες μας έζωναν και υπ την απειλή της βροχής ανασυνταχθήκαμε και συνεχίσαμε την πορεία μας μέσα από το οροπέδιο του Ξηροκάμπου  προς τον Αή- Γιάννη όπου θα κατέληγε η πορεία μας.  Κατηφορίζοντας προς το χωριό άρχισαν οι πρώτες σταγόνες βροχής. Βάλαμε τα αδιάβροχα μας και μέχρι το χωριό γεμίσαμε για τα καλά τα καλάθια μας ψάρια. Εκεί στις φιλόξενες ταβέρνες του χωριού αλλάξαμε  τα βρεγμένα ρούχα μας, ζεσταθήκαμε στο τζάκι και συνηθισμένοι  στα υγρά συνεχίσαμε  με κρασί και μεζέδες. Μετά τη γενική ευωχία πήραμε το δρόμο της επιστροφής ευχαριστημένοι και χορτασμένοι.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X