Μια πανέμορφη εξόρμηση στην Μεσσηνιακή Μάνη!!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Την Κυριακή 08/03/2020 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, πραγματοποίησε εξόρμηση στη Μεσσηνιακή Μάνη. Συνοδοιπόροι στην πορεία ήταν τα μέλη του ΣΠΟΚ Ευκλής Καλαμάτας. Ξεκινήσαμε από το χωριό Σωτηριάνικα στα 300 μέτρα υψόμετρο. Πήραμε το λιθόκτιστο καλντερίμι Μπίλιοβο. Το καλντερίμι μήκους 3 χιλιομέτρων με τις 83 στροφές ξεκίνησε να κατασκευάζετε το 1904 και ολοκληρώθηκε το 1928. Φτάνοντας στην Αλτομιρά, μας περίμενε μία έκπληξη. Οι φίλοι μας απο τον ΣΠΟΚ Ευκλής είχαν ετοιμάσει 120 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμάκι και ελιές και ο πρόεδρος του χωριού, ψαράς στη Σαμπατικη της Κυνουρίας, Σπύρος Κλύδωνας είχε ετοιμάσει ένα πλουσιότατο τραπέζι που περιελάμβανε άφθονους ψαρομεζέδες, σαλάτες, εκλεκτό οίνο και τσίπουρο. Τους ευχαριστούμε όλους και από τη θέση αυτή ιδιαίτερα. Αφού πήραμε δυνάμεις μετά το
πλούσιο γεύμα, κατηφορίσαμε προς την Αλτομιρά από άλλη διαδρομή που περνάει και από το εντυπωσιακό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Εκεί έγινε μια μικρή στάση για προσκύνημα. Συνεχίσαμε το κατηφορικό μονοπάτι με θέα προς τον μεσσηνιακό κάμπο, περνώντας από ελαιώνες, και αγροτόσπιτα. Η εξόρμηση έκλεισε με σύντομη επίσκεψη στην πανέμορφη Καλαμάτα.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X