Μια πανέμορφη πεζοπορεία στο φαράγγι της Νούπαντης πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Την Κυριακή 13/10/2019 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εξόρμησή του για τη διάσχιση του φαραγγιού Νούπαντης στις παρυφές του Ταϋγέτου, στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 45 ορειβάτες, ανάμεσα τους και αρκετά παιδιά, ξεκινήσαμε από την Τρίπολη με προορισμό το χωριό Σαϊδώνα κοντά στην Καρδαμύλη , από όπου θα ξεκινούσε η πορεία μας.

Μετά από 2 ½ ώρες λεωφορειάδα και αφού παρακάμψαμε την Καλαμάτα, βρεθήκαμε

στο όμορφο ημιορεινό χωριό Σαϊδώνα από όπου θα ξεκινούσε η πορεία μας.

 Κατηφορίσαμε προς την κοίτη του φαραγγιού περνώντας ένα παλαιό καλντερίμι, με αρώματα άγριας μέντας και φλισκουνιού, που καθώς τα πατούσαμε ευωδίαζαν.

Αφού περάσαμε τα ελαιοπερίβολα του χωριού, το μονοπάτι συνέχιζε μέσα σε λόγγο από πουρνάρια, σκίνα, ρείκια αγριλιές, ασπάλαθους, και σφενδάμια. Μετά από μισή ώρα πορείας, μπήκαμε στην κοίτη του φαραγγιού.

Στην αρχή η πορεία μας ήταν ομαλή. Αλλά καθώς προχωρούσαμε άρχιζαν σταδιακά κάποιες δυσκολίες. Το φαράγγι ήταν επιβλητικό, άγριο και τραχύ, με απίθανες βραχοσυνθέσεις και σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Περάσαμε κάτω από μια μονότοξη πετρόχτιστη γέφυρα και βιώσαμε την νεοελληνική ασχήμια με τους σωρούς των σκουπιδιών που είδαμε. Κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας τα πετούν στο φαράγγι καθώς περνούν το γεφύρι με τα αυτοκίνητά τους.

Μετά από 4 ½ ώρες πορείας καταλήξαμε στην παραλία «Φονέας» και καθώς η μέρα ήταν καλοκαιρινή κάναμε ένα υπέροχο μπάνιο που όχι μόνο δεν μας «φόνεψε» αλλά μας «ανάστησε».

Μετά το Φονέα καταλήξαμε στην Καρδαμύλη για καφέ, φαγητό και αναψυχή και κατά τις 18.00 το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής για την Τρίπολη.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X