Γιορτή Σηματοδότησης στο Καστρί!!

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Αναδεικνύοντας ένα Καλντερίμι», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου στο από το ΚΠΕ Καστρίου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων.

Η ημερίδα ξεκίνησε με μια παρουσιάση του προγράμματος «Τα μυστικά του ποταμού και η ανάγκη κοντινού προσβάσιμου πεδίου του».
Στη συνέχεια τα παιδιά από το ΚΠΕ Καστρίου μας ξύπνησαν μνήμες δείχνοντας βίντεο και εικόνες από το Καστρί περασμένων δεκαετιών, όταν υπήρχαν εκεί δύο ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία και φυσικά κινηματογράφος!

Έπειτα από τη συγκινητική αυτή προβολή, έγινε διαδραστικό παιχνίδι και κατόπιν αφού χωριστήκαμε σε ομάδες ξεκινήσαμε την ανάδειξη του μονοπατιού «Καστρί – Μεσορράχη».

Με μεγάλη ζήλο συμμετείχαν παιδιά και νέοι από το χωριό με αποτέλεσμα να καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα του, παρά το γεγονός ότι σε όλο σχεδόν το μήκος του ήταν λογγωμένο!
Η διαδρομή ήταν υπέροχη μέσα στο ανοιξιάτικο τοπίο όπου κυριαρχούσαν οι ανθισμένες αμυγδαλιές οι παπαρούνες οι μαργαρίτες, ενώ έντονο το γουργουρητό του ποταμού σε προκαλούσε να κατεβείς ως την κοίτη του.
Μετά το πέρας της σηματοδότησης, επιστρέψαμε στο Δημοτικό του Καστρίου όπου τα παιδιά του ΚΠΕ είχαν φτιάξει παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα!

 

X