Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στο ΣΑΟΟ

Πλήθος κόσμου, υποδέχθηκε την άνοιξη στα εντευκτήρια του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων με μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στην κλασική μουσική!
Εισηγητής ήταν ο γιατρός Δημήτρης Δαρλάσης, ο οποίος όχι μόνο έχει εντρυφήσει αλλά και πραγματοποιεί εκπομπή κλασικής μουσικής στο γειτονικό Ναύπλιο!
Ο κύριος Δαρλάσης, μας εξήγησε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τον όρο κλασική μουσική και χώρισε μουσικές περιόδους σε Μπαρόκ (1600-1750), κλασική (1750-1900) και σύγχρονη (από το 1900 κι έπειτα)!
Έπειτα για κάθε περίοδο ακούστηκαν οι κυριότεροι εκφραστές και έγιναν συγκεκριμένες επιλογές κομματιών.
Έγινε επίσης αναφορά στα είδη μουσικής όπως το κονσέρτο, η σουίτα, η σονάτα, η συμφωνία, το ορατόριο, η όπερα το ρέκβιεμ κ.α..
Στη συνέχεια ακούσαμε το τρίτο κομμάτι από το Καλοκαίρι (Four Seasons) του Βιβάλντι και το αντίστοιχο του Χειμώνα.
Επόμενος σταθμός στο μουσικό μας ταξίδι ήταν ο Bach από τον οποίο ακούσαμε κονσέρτο για φλαούτο σε Σολ μινόρε (Allegro bwv No 7), και έπειτα ακούστηκε το γνωστό σε όλους κομμάτι Badinerie (Orchestral Suite σε B-, BWV 1067).
Ακολούθως περάσαμε στον Handel, από τον οποίο ακούσαμε το καταπληκτικό κονσέρτο Νο 6 σε Β-. (HWV 294, OP4 : Andante-Alegro I Handel).
Η έκπληξη όμως της βραδιάς, άνηκε στην Jelena Jovanovic η οποία μέσα από τις ξεχωριστές φωνητικές τις ικανότητες μας έδειξε ως που μπορεί να φτάσει η φωνή του ανθρώπου και πως οι συνθέτες πειραματίζονταν λαμβάνοντας ερεθίσματα από τη φύση!
Στη συνέχεια μας είπε ένα κομμάτι του Μάνου Χατζηδάκη και ένα του Schumbert, κλείνοντας! Ο Σύλλογός μας την ευχαριστεί που μας τίμησε με την παρουσία της!

Επόμενος μουσικός σταθμός των επιλογών του κυρίου Δαρλάση ήταν ο Beethoven με το πασίγνωστο Fur Elise. Έπειτα περάσαμε στην εποχή του ρομαντισμού όπου ακούσαμε ένα βάλς σε C#- (Nocturne for Piano, Op. 64 No.2), του Σοπέν.
Στη συνέχεια ακούσαμε κομμάτια από τη λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι (Swan Lake, Op.20 Act II, : X Scene Moderato), και έπειτα το χορό του Μαύρου Κύκνου.

Έπειτα περάσαμε στον Μότσαρτ ακούγοντας ένα καταπληκτικό κονσέρτο σε πιάνο (No.21 Andante Cmajor K 467 : Andante) και ακολούθως περάσαμε στην περίφημη Traviata του Βέρντι (Act II «Di madride noi Siam Matadori), και στο Anvil Chorus από τον Τροβαδούρο (Il Trovatorre).
Επίσης ακούστηκαν τα κομμάτια «Je chante avec toi liberte καθώς επίσης και το τελευταίο κομμάτι της Traviata : «Νοi Siamo Zingarelle).
Η εκδήλωση βεβαίως έκλεισε με τη μελωδία του τραγουδιού Besame Mucho της Consuelo Velanquez.

Ο σύλλογός μας ευχαιριστεί τον κύριο Δαρλάση για τη μουσική βραδιά που μας προσέφερε όπως επίσης και την κυρία Jelena Jovanovic για τη συνεισφορά της!
Σύντομα θα διοργανωθεί και άλλη μουσική εκδήλωση!

Βιογραφικό Κας Jelena Jovanovic:

X