Εκδήλωση- Ομιλία Σ. Ραυτόπουλου “Κρίσεις, συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία”

Στα πλαίσια των ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκε στα εντευκτήρια του ΣΑΟΟ ομιλία του Αρχαιολόγου και στελέχους του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Πελοποννησιακών Σπουδών, με έδρα την Τρίπολη, Σωτήρη Ραπτόπουλου, με θέμα :
«Κρίσεις, συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία: Η περίπτωση των Κυκλαδικών Πολιτευμάτων της Αυτοκρατορικής Εποχής».
Ήταν μια συνεργασία του ως άνω Ινστιτούτου με το ΣΑΟΟ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου επί θεμάτων Ενέργειας, Βιομηχανίας και Πολιτισμού κύριος Απόστολος Παπαφωτίου και αρκετοί συμπολίτες μας και μέλη του συλλόγου.
Η ομιλία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ενημερωτική και μολονότι διήρκησε μία ώρα κράτησε ζωντανή την προσοχή των παρευρισκομένων.
Η ομιλία (αλλά και η συζήτηση που ακολούθησε) επικεντρώθηκε στα ιστορικά τεκμήρια της οικονομικής κρίσης που μάστιζε τα πολιτεύματα των Κυκλάδων από τα μέσα του 1ου αι πΧ έως και τον τρίτο αιώνα μΧ.: Από την ιστορική αυτή περίοδο δεν έλειπε κανένα από τα στοιχεία της σημερινής παθογένειας. Οι συνεχείς δανεισμοί, τα «κουρέματα» των χρεών, οι επιμηκύνσεις της αποπληρωμής, οι κίνδυνοι της σιτοδείας. Την ομιλία πλαισίωνε προβολή σχεδιαγραμμάτων και εικόνων.

X