ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Σάββατο 28 Μαΐου

Α3 afissaΟ Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών-Οικολόγων (ΣΑΟΟ),ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Αρκαδίας και οι Εκδόσεις Θίνες διοργανώνουν εκδήλωση  στην Τρίπολη,για το βιβλίο της  Έλενας Γλωσσιώτη, «Ο  Φ ύ λ λ ο ς» με εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαου, στις 8:00 μ.μ.,  στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11

 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Συγγραφέας

Άννα Τσαντήλα, Εκπαιδευτικός-Φιλόλογος

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Αρετή Ασημοπούλου

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την Έλενα Γλωσσιώτη και την Μυρτώ Δεληβοριά

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δημιουργικά παιχνίδια

Ο Φύλλος είναι ένα νεανικό βιβλίο φαντασίας, που ευαισθητοποιεί το αναγνωστικό κοινό σε αξίες όπως ο σεβασμός στη φύση, η φιλία, η αλληλεγγύη, ο αγώνας για την ελευθερία, η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η Έλενα Γλωσσιώτη γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Με έντονα και διαφορετικά βιώματα και πολλά βιβλία, με φαντασία κι όνειρα σκιαγραφήθηκε ο χαρακτήρας της. Σπούδασε Μαιευτική στην Αθήνα και επέστρεψε στη Χαλκίδα όπου παντρεύτηκε και εργάζεται ως δημοτική υπάλληλος. Μητέρα τεσσάρων παιδιών γλίστρησε μαζί τους ξανά στο παραμύθι και στο όνειρο. Το 2014 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το παραμύθι της «Ο βοσκός της θάλασσας και η Αφρομαλλούσα».

 H Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ζωγράφος και εικονογράφος. Έχει βραβευθεί για τις εικονογραφήσεις της στα βιβλία “Ιστορίες για παιδιά” του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ (εκδ. Εστία 2005), “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Πατάκη 2010), «Αν κάθε μέρα» του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Eurobank 2012), “Ο Φύλλος” της Έλενας Γλωσσιώτη (εκδ.Θίνες 2015), “Οι Αγώνες του Σκορπιού” της Maggie Stiefvater (εκδ. Πατάκης 2015), “Ο δρόμος για το Αλταμόν” της Gabrielle Roy (εκδ.Θίνες 2015) και “Το δέντρο του μικρού μας κόσμου” της Καλλιόπης Στάρα (αυτοέκδοση 2015). Το 2015 διακρίθηκε με Αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ για την εικονογράφηση του βιβλίου “Το νησί της Ροδιάς” του Μάνου Κοντολέων, Ψυχογιός 2014.

X