Κυριακάτικο Προσκύνημα στον Φθινοπωρινό Πάρνωνα.

Πάνω από 89 άτομα επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορειβατών και Οικολόγων στον Πάρνωνα!!

Από την Τρίπολη οι ορειβάτες έφτασαν στη Μεσορράχη και από εκεί τράβηξαν για τους Αγ. Θεοδώρους Μεσορράχης. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου με καταπληκτική θέα στον Αργολικό κόλπο, στον ορεινό όγκο του Κρόνιου (κορυφή του Πάρνωνα), και στο δάσος των Καστριτοχωρίων.
Έπειτα έφτασαν στον παλαιό οικισμό Κάκκαβου και στα περίφημα σπήλαια. Κάποιοι τολμηροί επιχείρησαν να μπούν στο σπήλαιο. Έκπληκτοι όμως ανακάλυψαν σπασμένους σταλακτίτες. Το σπήλαιο έχει τέσσερα δωμάτια σε διαφορετικά επίπεδα και παρά την καταστροφή που έχει υποστεί, είναι πραγματικά υπέροχο! Η παράδοση λέει ότι το σπήλαιο επικοινωνεί με το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, 300 μέτρα πιο ψηλά!
Μετά το σπήλαιο περάσαμε από τη Μεσορράχη όπου κυριαρχούσαν οι ρεματιές μέσα σε μεικτό δάσος με καρυδιές, καστανιές, δρύς και πλατάνια! Ακολούθως πέρασαν από τις παρρυφές του Καστρίου για να καταλήξουν στον Προφήτη Ηλία όπου έγινε μεγάλη στάση. Εκεί οι ορειβάτες απόλαυσαν καρύδια, κάστανα και φυσικά ντόπιο τσίπουρο! Μετά τη στάση στον Προφήτη Ηλία κατηφόρισαν προς τα Βούρβουρα όπου γευμάτισαν σε παραδοσιακή ταβέρνα!

Η δεύτερη πορεία που ήταν πιο εύκολη ξεκίνησε από το Καστρί συνέχισε στον Προφήτη Ηλία και κατέληξε στα Βούρβουρα.

Οι ορειβάτες απόλαυσαν την αποθέωση του Φθινοπώρου, αφού η φύση έχει απλώσει ένα χρυσαφένιο χαλί και πάνω σε αυτό χιλιάδες μανιτάρια, καστανιές μηλιές και καρυδιές έδιναν το κάθε ένα τη δική του απόχρωση!
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη οργανωμένη διάσχιση της διαδρομής!

Επόμενη εξόρμηση του ΣΑΟΟ θα γίνει το Σαββάτο 10 Νοεμβρίου από την Πλατεία Αγ. Βασιλείου, στους Αγίους Θεοδώρους και έπειτα μέσα από τα Ταμπούρια στο εξωκλήσι της Ανάληψης! Η ώρα αναχώρησης θα είναι 09.30 και στόχος της εξόρμησης είναι η «μύηση» νέων ανθρώπων με το βουνό και τη φύση! Στην Ανάληψη θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα και τοπικός οίνος!!

X