Ο ΣΑΟΟ στον μαγευτικό Φωκιανό

1Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η διήμερη εξόρμηση στο Φωκιανό – Κυπαρίσσι το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Σεπτέμβρη 2014.
50 ορειβάτες με διάφορα μεταφορικά μέσα [λεωφορείο, Ι.Χ.], έφτασαν στον γραφικό όρμο του Φωκιανού το απόγευμα του Σαββάτου και, αφού έκαναν μια πρώτη βουτιά στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του, ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το Κυπαρίσσι.
Το μονοπάτι ήταν στην αρχή πλάι στην θάλασσα με πανοραμική θέα στις δαντελωτές ακτές της Κυνουρίας και συνέχισε σε κατάφυτο τοπίο γεμάτο αρωματικά φυτά (θυμάρια, θρούμπι), ελαιώνες και συστάδες χαρουπιών. Φτάσαμε λίγο πριν τον καινούριο δρόμο που θα συνδέσει το Φωκιανό με το Κυπαρίσσι και έπειτα επιστρέψαμε από τα ίδια.
Μετά το δείπνο η μουσική ομάδα του ΣΑΟΟ έδωσε τα ρέστα της μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες!
Με το πρώτο φως της ημέρας, απολαύσαμε τα γαλήνια νερά του Φωκιανού, μαζέμαμε τις σκηνές μας και κατευθυνθήκαμε προς την Κρεμαστή. Λίγο έξω από το χωριό πήραμε πανέμορφο μονοπάτι από το οροπέδιο της Ριγκάνθης που μας οδήγησε, μέσα από δάσος ελάτης, στο οροπέδιο της Μακριάς Λάκκας. 4
Στη συνέχεια ανηφορίσαμε ώς το γραφικό εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας. Ακολουθήσαμε μονοπάτι παράλληλο στη χαράδρα Χαβόσι και κάναμε στάση στην χαρακτηριστική «Πέτρα του Κερατά». Από εκεί κατεβήκαμε ελικοειδές μονοπάτι με συνεχή θέα προς τον κόλπο του Κυπαρισίου και το Μυρτώο πέλαγος.
Άφιξη στο Κυπαρίσσι, θαλάσσια λουτρά, γεύμα με θαλασσινά και επιστροφή με στάση για καφέ στο Λεωνίδιο…
Η επόμενη εκδήλωση, που θα σημάνει και την έναρξη της νέας ορειβατικής περιόδου, θα γίνει την Τετάρτη 24/09/2014 στα νέα εντευκτήρια του συλλόγου.
10 9 8 7 6 5 3

X