Ο ΣΑΟΟ στον Τρύγο…

Για μία ακόμα φορά, ο ΣΑΟΟ πιστός στην παράδοση, τήρησε το έθιμο του τρύγου.

Φέτος, ο τρύγος συνδυάστηκε με ποδηλατάδα στο υπέροχο φθινοπωρινό τοπίο του Μαντινειακού κάμπου!

Αψηφώντας την απειλή της βροχής ομάδα ποδηλατών – «τρυγητών», ξεκίνησαν από την Πλατεία Πετρινού, την Κυριακή 6 Οκτώβρη το πρωί και, μέσω της Φτέρης, έφτασαν στον αμπελώνα του Καλόγρη!

Εκεί ο Βαγγέλης μας υποδέχθηκε με τσίπουρα, καρύδια και κοχλάζον πετιμέζι!
Αφού μας ξενάγησε στην οινοποιητική μονάδα, μας έδωσε τα απαραίτητα εργαλεία για να τρυγήσουμε! Μαζέψαμε μερικές κλούβες μοσχοφίλερου, πήραμε τα ποδήλατά μας και από χωματόδρομο φτάσαμε στο οινοποιείο στο χωριό Κάψια, όπου μας περίμεναν η πάντα φιλόξενη Χριστίνα με την Τατιανή προσφέροντας παραδοσιακές χειροποίητες ηπειρώτικες πίτες και άλλα εκλεκτά εδέσματα, με τη συνοδεία, βεβαίως, των εκλεκτών κρασιών που παράγονται στο μικρό οινοποιείο.

Ο Βαγγέλης, μας εξήγησε μερικά πράγματα για την διαδικασία παραγωγής των βιολογικών οίνων, μας ξενάγησε στο κελάρι με τα δρύινα βαρέλια και σε έναν όμορφο χώρο εκδηλώσεων! Εν τω μεταξύ κατέφθασαν και άλλοι επισκέπτες οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από τη σχετική ανακοίνωσή μας.

Γύρω στις 15.00 αναχωρήσαμε με τα ποδήλατά μας και κατευθυνθήκαμε στην Τρίπολη, πάλι μέσω Φτέρης. Ο καιρός για την εξόρμηση αυτή θα λέγαμε ότι ήταν ιδανικός! Όσοι δεν μας ακολούθησαν…έχασαν…

Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη φιλοξενία την οικογένεια Καλόγρη που ό,τι κάνει το κάνει με μεράκι!

Η επόμενη εξόρμηση του ΣΑΟΟ θα είναι την Κυριακή 13 Οκτώβρη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου θα μας ξεναγήσει ο κορυφαίος έλληνας αρχαιολόγος, Πέτρος Θέμελης.

X