Ο Σ.Α.Ο.Ο. στα Κολοκοτρωναίικα ταμπούρια

Η πόλη μας περιστοιχίζεται από περαστικά άλση και δάση. Οι τριγύρω λόφοι και τα βουνά προσφέρονται για ήπιες πεζοπορικές διαδρομές. Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι από εμάς ανεβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στους λόφους των Αγίων Θεοδώρων, της Ανάληψης και του Αγ. Δημητράκου. Το να περπατήσει κάποιος έως τα εξωκλήσια αυτά είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, η οποία όχι μόνο σε φέρνει κοντά στη φύση αλλά και είναι ένας τρόπος ήπιας σωματικής άσκησης.
Με το σκεπτικό αυτό, ο ΣΑΟΟ οργάνωσε μια περιήγηση από την Πλατεία Αγίου Βασιλείου, στον Άγιο Θόδωρα, στο θρόνο του Κολοκοτρώνη και στα Ταμπούρια των Ορλοφικών και του Αγώνα του ’21, που βρίσκονται λίγο πιο πάνω. Υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή και το ελπιδοφόρο γεγονός ήταν ότι οι περισσότεροι πεζοπόροι ήσαν νέοι!
Στον Αγ. Θόδωρα μας περίμενε ο Παναγιώτης Βέμμος, ο οποίος μας εξήγησε την ιστορική σημασία της περιοχής και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ’21 καθώς και την προσπάθεια που γίνεται να κηρυχτεί η περιοχή ως «Ιστορικό Μνημείο». Κατόπιν κατηφορίσαμε από την άσφαλτο και συνεχίσαμε προς το λόφο όπου βρίσκεται η Ανάληψη. Στο εξωκλήσι της Ανάληψης μας περίμενε ο Τάσος με την παρέα του, που μας πρόσφεραν φασολάδα, ρέγγες και εκλεκτό οίνο. Μετά το γλυκό και τον καφέ πήραμε το μονοπάτι που μας οδήγησε στον Άγιο Νικόλα όπου επισκεφτήκαμε το μνημείο των δολοφονημένων από τους Γερμανούς πατριωτών.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι το κελλί της Ανάληψης, σχεδόν κάθε απόγευμα, είναι ανοιχτό και προσφέρει στους οδοιπόρους και επισκέπτες το παραδοσιακό τσίπουρα και καφέ.

X