Στην Τρίπολη σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης & τον ΣΑΟΟ επεκτείνεται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για αθλητές με νοητική αναπηρία των Special Olympics Hellas

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Στην Τρίπολη ταξιδεύει Ομάδα των Special Olympics Hellas, το διήμερο 7 και 8 Απριλίου, για να εγκαινιάσει τοΤοπικό ΠρόγραμμαSpecialOlympicsΤρίποληςγια άτομα με νοητική αναπηρία, αποτελώντας τον 13ο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος, που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Τοπικό Πρόγραμμα στην Τρίπολη θα ξεκινήσει με προπονήσεις στα αθλήματα του στίβου και της αναρρίχησης, κινητοποιώνταςάτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους να ενταχθούν στα SpecialOlympicsκαι να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής. Το προπονητικό πρόγραμμα αναρρίχησης εστιάζεται στην επίδειξη του αθλήματος, καθώς ακόμα δεν ανήκει στα επίσημα αθλήματα των SpecialOlympics.

Η επίσημη τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Συνεργασίας με τον Δήμο Τρίποληςθα γίνει την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 13:00, στο Παλιό Δημαρχείο της Πόλης.Τη Συμφωνία θα υπογράψουν ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυςε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, και ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης.

Την προηγούμενη ημέρα,Πέμπτη 7 Απριλίου,στις 18:30, θα υπογραφεί Συμφωνητικό Συνεργασίαςμε τον Ορειβατικό Σύλλογο Αρκαδών Ορειβατών και Οικολόγων, στον Χώρο του Συλλόγου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έργο των SpecialOlympicsHellas καθώς και επίδειξη του αθλήματος της αναρρίχησης. Η εκδήλωση δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές και τις οικογένειές τους να ενημερωθούν για τις προοπτικές που προσφέρει η ενασχόληση με τα αθλήματα των SpecialOlympicsκαι τις «ανοιχτές» ευκαιρίες για συμμετοχή σε αγώνες και αθλητικές δράσεις τοπικής, περιφερειακής, πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας.

ΤαSpecial Olympics Hellas, μέλος του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics, είναι ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 1988, με σκοπό να προσφέρει σωματική και πνευματική εξέλιξη, ενεργοποίηση και ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή και ένταξη στον αθλητισμό και την κοινωνία,στα άτομα με νοητική αναπηρία, μέσα από αγώνες και πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα.

Το Τοπικό ΠρόγραμμαSpecialOlympics Τρίπολης εντάσσεται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas και προέκυψε από την επιθυμία να καλυφθούν ανάγκες της Περιφέρειας, με τη δημιουργία προπονητικών προγραμμάτων που αποβλέπουν στην κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία και στη στήριξη των οικογενειών τους.

Η τριετής δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προβλέπει την ανάπτυξη προπονητικών προγραμμάτων σε 21 πόλεις της Ελλάδας,σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς φορείς ειδικής αγωγής. Μέχρι σήμερα, προπονητικά προγράμματα ήδη λειτουργούν στις περιοχές: Άρτα, Κάλυμνος, Καστοριά, Κως, Λευκάδα, Σκιάθος, Σύρος, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Σπάρτη, Κοζάνη… και τώρα στην Τρίπολη!

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα Special Olympics είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για παιδιά και ενήλικες με νοητική αναπηρία, η οποία,εδώ και πάνω από μισό αιώνα, προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης και συμμετοχής σε αγώνες σε παραπάνω από 6 εκατομμύρια αθλητές σε 192 χώρες ανά την υφήλιο.

 

  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Special Olympics Hellas, η Ομάδα μαςθα είναι διαθέσιμηγια συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους και συνεντεύξεις με τα Τοπικά Μέσα Επικοινωνίας, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής της στην Τρίπολη, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με την Υπεύθυνη Εύρεσης Πόρων και Επικοινωνίας, κ. Κατερίνα Βέλλιου (2112011001, 6980762428, sohellas.velliou@gmail.com).

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X