Υπέροχη πορεία απο τον ΣΑΟΟ στον φαράγγι της Λεπίδας!!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Μια εντυπωσιακή και υπέροχη πορεία σε μια μέρα λαμπερή πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων), την Κυριακή 03/04/2022.

Η «τυχεροί», 35 τον αριθμό ορειβάτες, μεταξύ αυτών και πολλοί νέοι, απόλαυσαν τα εξαίσιας ομορφιάς φαράγγια, καταρράκτες, πέτρινα γεφύρια, κρυστάλλινες πηγές , τα βουκολικά τοπία με τα γιδοπρόβατα,  τα κελαϊδίσματα των πουλιών, το κελάρυσμα του νερού και τη φύση εν γένει που έχει αρχίσει, επιτέλους να αναγεννάται.

Φτάσαμε με το λεωφορείο στο γεφύρι του Πλατάνου γύρω στις 09.30 το πρωί και σε λίγο άρχισε η «περιπέτεια» μέσα στο φαράγγι της Λεπίδας. Αντικρίζοντας εικόνες απίστευτης ομορφιάς που συνέθεταν τα γαλαζοπράσινα νερά του φαραγγιού και οι βάθρες του.

Ανεβαίνοντας, σε παραποτάμια διαδρομή, σε δεκαπέντε λεπτά φτάσαμε στον εντυπωσιακό καταρράκτη «Τσουλήθρα». Στη συνέχεια, ακολουθώντας την οφιοειδή χάραξη του μονοπατιού φτάσαμε στον πανέμορφο καταρράκτη «Μελίσσι» τα νερά του οποίου έσκαζαν με ορμή και με έναν γλυκό θόρυβο μέσα στη μεγάλη βάθρα.  Αφού θαυμάσαμε επί αρκετή ώρα το ανεπανάληπτο αυτό θέαμα, κατηφορίσαμε προς τον Πλάτανο, περνώντας μέσα από το δασωμένο μονοπάτι, κάνοντας μια στάση στο παλιό πέτρινο γεφύρι του Πλατάνου, το οποίο αποθανατίστηκε με πλήθος φωτογραφιών.

Από εκεί, σε λίγη ώρα, φτάσαμε στο κάτω μέρος του Πλατάνου με τα άφθονα νερά του και τους νερόμυλούς του. Στο άνω μέρος του χωριού, στο «Ηγουμενείο», μας περίμενε ο φίλος Γιώργος Λάτσης, ο οποίος μας υποδέχτηκε θερμά και μας πρόσφερε τοπικά γλυκίσματα και ποτά. Αποχαιρετώντας τον Γιώργο κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Σίταινα, ακολουθώντας το παλιό πέτρινο μονοπάτι που συνδέει μεταξύ τους τα δύο χωριά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αντικρίσαμε τα άγριας ομορφιάς φαράγγια του Ανατολικού Πάρνωνα, Σπηλιάκια, Ζαρμπάνιτσα, Μαζιά, Κουτουποί και Λούλουγκα.

Φτάνοντας στη σπηλιά του «Πετρούλια», ξεπρόβαλε μπροστά μας το μικρό αλλά γραφικό χωριό Σίταινα, φωλιασμένο σε ένα καταπράσινο δάσος.  Στην αίθουσα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, ο Ανδρέας  είχε ετοιμάσει τοπικά εκλεκτά εδέσματα, συνοδευόμενα από εξαιρετικό οίνο. Μετά το πέρας του συμποσίου, κατά τις 18.00, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την Τρίπολη γεμάτοι εντυπώσεις και εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας για πολύ καιρό ακόμη.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X