ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ

Με πρωτοφανή συμμετοχή πλήθους συμπολιτών μας, εορτάστηκε το διήμερο της Αναλήψεως του Κυρίου στο γραφικό εξωκλήσι του Βράχου της Πηγής, του οποίου τη διαχείριση και φροντίδα έχει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη, 16.05.2018 τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.  Ακολούθησε το παραδοσιακό δείπνο στο κελί της Ανάληψης.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής  τελέστηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας . Κατόπιν προσφέρθηκαν καφέδες, αναψυκτικά και παραδοσιακά γλυκά σε όλους τους προσελθόντες.

Αξίζει ειδικής μνείας, ότι αρκετοί συμπολίτες μας ανέβηκαν ώς την Ανάληψη από το πρόσφατα καθαρισμένο και σηματοδοτημένο, από μέλη του συλλόγου μας, ιστορικό μονοπάτι. Το μονοπάτι αυτό προσφέρεται για μικρούς περιπάτους.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Καρύδη, τους Ιερείς Πατέρα Ιωάννη Σουρλίγκα και Πατέρα Σωτήριο Αθανασούλια και τους ιεροψάλτες Καραχάλιο Δημήτριο και Κουστένη Κυριακό από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου για την πολύτιμη προσφορά τους. Ακόμα τους πολυπληθείς συμπολίτες μας καθώς επίσης και τον Δήμαρχο Τρίπολης Δ. Παυλή,  που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή και το εξωκλήσι.

Ευχαριστούμε ακόμα, τους Θεόδωρο Δεδούση, Γεώργιος Καρλή, Κωνσταντίνο Βυτόγιαννη, τον Ευστάθιο Νικητόπουλο, Βασίλειο Τσιάμα, τον Αλέξιο Τσιμούκα, τον Στέφανο Πρώιμο και τον Ιωάννη Μπιρμπίλη για την για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην ανάπλαση και στην συντήρηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της Ανάληψης.

Τέλος ενημερώνουμε τους φίλους που συμμετείχαν στην λαχειοφόρο αγορά, ότι οι τυχεροί αριθμοί των λαχνών οι οποίοι κερδίζουν μία αίγα (προσφορά του φίλου κτηνοτρόφου Κώστα Κουτρουμπή) είναι το 389 & 883. Οι τυχεροί μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6974723724 (Τάσος Παπαδόπουλος) και στο 2710 234980.

 

 

X