Ιστορικό

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1998 με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας, την προάσπιση της ορεινής φύσης και την διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Σαν ορειβατικός και οικολογικός Σύλλογος θεωρούμε ότι η ορειβασία ως αθλητική, ψυχαγωγική δραστηριότητα συμβαδίζει με τρόπο ζωτικό και αδιάσπαστο με τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και την προστασία ανάδειξης των ορεινών μας χωριών. Ο Σ.Α.Ο.Ο. είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και συμμετέχει στο δίκτυο των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. Εκδίδει το εξαμηνιαίο περιοδικό «ΟΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ» που προβάλλει τόσο τις θέσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου όσο και τα προβλήματα, τις φυσικές και πολιτισμικές αξίες του Αρκαδικού Χώρου.

Πέρασαν κιόλας είκοσι χρονιά από τότε που μια ομάδα ανήσυχων ανθρώπων αποφάσισε να ιδρύσει έναν νέο ορειβατικό σύλλογο στην Τρίπολη.
Μετά από πολλές συζητήσεις για το προσανατολισμό και τους σκοπούς του συλλόγου αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος , παράλληλα με τις διαφορές κλασικές ορειβατικές δράσεις. Οι πιέσεις που δέχονται το περιβάλλον τόσο σε τοπικά όσο και σε ευρύτερα ήσαν και παραμένουν εμφανείς. Το Μαίναλο , το βουνό που βρίσκεται διπλά μας, όπως εξάλλου και ήλοι οι ορεινοί όγκοι της χώρας μας, έπρεπε να τύχει προστασίας για να διατηρηθεί το πανέμορφη φυσικό και ξανθοπώγωνες περιβάλλον του. οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2002 και 2007, δυστυχώς, επιβεβαίωσαν τους φόβους μας. Συνεχίζουμε, όμως, μαζί με άλλους φέρεις να απαιτούμε τη θεσμική θωράκισή του με την υπογραφή, επιτέλους, του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Ο ΣΑΟΟ κατά τη διάρκεια των είκοσι χρόνων λειτουργίας του εξόρμησε σε εκατοντάδες βουνά της Ελλάδας και της Ευρώπης, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν όμορφες στιγμής και να γνωρίσου τη φύση και τον πολιτισμό των τόπων αυτών.

Διοργάνωσε περιβαλλοντικές συναντήσεις στο Μαίναλο και τον Πάρνωνα , συμμετείχε στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα, προβολής ταινιών, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εξέδωσε βιβλία και συνεχίζει αδιάκοπα να εκδίδει το παροδική που κρατάτε στα χέρια σας κλπ .
Η, επί δεκατρία συνεχόμενα έτη, διάσχιση της Ελλάδας ήταν ένα στοίχημα το οποίο καταφέραμε και κερδίσαμε, ο σχεδιασμός και η διάνοιξη ενός εκτεταμένου δικτύου μονοπατιών, μήκους μέχρι τώρα 400 περίπου χιλιόμετρων, στο Μαίναλο, που υλοποιήθηκε με την εθελοντική εργασία των μελών μας, συνεχίζεται.
Η πίστα αναρρίχησης που λειτουργεί στο εντευκτήριό μας, για μικρούς και μεγάλους , κατασκευάστηκε με έξοδα του συλλόγου και αποτελεί μια προσφορά στους αναρριχητές της πόλης.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, και από τα θέση αυτή, όσους συμμετείχαν στις δράσεις μας και βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην πραγματοποίηση των στοχων μας ιδιαίτερη μνεία αξίζει όμως και στους χορηγούς μας.
Με τις σκέψεις αυτές κατά νου θα συνεχίσουμε να πορνευόμαστε και στο μέλλον, διορθώνοντας και τα τυχόν λάθη και παραλείψεις μας.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X