Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Αθλητικές Κακώσεις και Αποκατάσταση»

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

bb2Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Τετάρτης, 04.03.2015, με θέμα : «Αθλητικές Κακώσεις και Αποκατάσταση», που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΑΟΟ.
Την εκδήλωση προλόγισε η Β. Δέδε (διαιτολόγος) και στη συνέχεια ο ορθοπεδικός Παναγιώτης Μπουντούρης πήρε το λόγο δίνοντας μας τον ορισμό των κακώσεων.
Αναφέρθηκαν περιληπτικά τα είδη των κακώσεων, των μυϊκών θλάσεων, η διάγνωση και η θεραπεία τους. Επίσης ο κύριος Μπουντούρης μίλησε για τους συχνότερους τραυματισμούς στον αθλητισμό, όπως η ρήξη στροφικού πετάλου, το εξάρθρωμα και η αστάθεια του ώμου, ο εκτινασσόμενος δάκτυλος, η ρήξη χιαστού και μηνίσκου κ.α.bb3
Δόθηκε έμφαση στα συμπτώματα και σε τρόπους διάγνωσης και θεραπείας.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο φυσικοθεραπευτής και μέλος του συλλόγου μας, Αθανάσιος Μπουζέτος. Αναλύθηκαν οι αιτίες αθλητικών κακώσεων, οι τρόποι αντιμετώπισης τραυματισμών και αποκατάστασης. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στην φιλοσοφία της θεραπευτικής προσέγγισης, σύμφωνα με την οποία αρχικά πρέπει να αξιολογηθεί το πρόβλημα, έπειτα να εφαρμοστεί μια εξατομικευμένη θεραπευτική επιλογή και στη συνέχεια πρέπει να γίνει διατήρηση της λειτουργικότητας του θεραπευτικού αποτελέσματος.
Και οι δύο ομιλητές τόνισαν τις ωφέλειες της άσκησης και ιδιαίτερα της πεζοπορίας και της αναρρίχησης ως τρόπων πρόληψης των τραυματισμών.
Επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας θα είναι η εξόρμηση του ΣΑΟΟ στο Μυστρά στις 15.03.2015

X