Έναρξη σε πανέμορφο μονοπάτι και με μπάνιο για τον ΣΑΟΟ στην παραλιακή Κυνουρία!!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Την Κυριακή 29/09/2019 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε την εξόρμησή του στην παραλιακή Κυνουρία, στα μέρη της Τσακωνιάς.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ρεποντίνα, λίγο μετά τον Άγιο Ανδρέα, ακολουθώντας ένα παλιό μονοπάτι με θαμνώδη βλάστηση και αρωματικά φυτά, όπως θυμάρι, σκίνα και άγρια ρίγανη, που καθώς τα αγγίζαμε μοσχομύριζαν. Στα χαμηλότερα μέρη συναντήσαμε κουμαριές, χαρουπιές, αγριελιές και αριές. Μετά από τρεις ώρες πορείας και με καταπληκτική θέα προς τον Αργοσαρωνικό, φτάσαμε στο Κρυονέρι από όπου πήραμε το λεωφορείο για την παραλία του Τσέρφου. Μια ομάδα παρέμεινε εκεί για κολύμπι και αναψυχή, ενώ οι υπόλοιποι κατευθυνθήκαμε προς Τυρό. Πάνω από την παραλία «Πέρα Τηγάνι», όπου υπάρχει ένα μικρό πευκοδάσος, ξεκίνησε η δεύτερη πορεία μας για την παραλία Αυλάκι. Η πορεία ήταν παράλληλη προς τη θάλασσα και συνάντησε τον καλοδιατηρημένο μόλο των παλιών ορυχείων βαρύτη («ρόδο της ερήμου»), που λειτουργούσαν μέχρι το 1937. Μετά από  1 ½ απολαυστικής διαδρομής φτάσαμε στο Αυλάκι, ένα πραγματικά «κρυφό περιγιάλι», αφού μόνο με βάρκα το προσεγγίζεις ή περπατώντας. Εκεί κάναμε ένα αναζωογονητικό μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά του, που μας πήρε όλη την κούραση. Έτσι πήραμε το κουράγιο για την επιστροφή, άλλη 1 ½ ώρα. Η ημέρα τελείωσε με το κλασικό φαγοπότι στην ταβέρνα του Τσέρφου και στο ταξίδι της επιστροφής ήταν όλοι ευχαριστημένοι.   

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X