Επιτυχημένο το 2ήμερο αφιέρωμα του ΣΑΟΟ στην οικογένεια των Κολοκοτρωναίων!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο αφιέρωμα του ΣΑΟΟ στην οικογένεια
των Κολοκοτρωναίων που τόσα πολλά προσέφεραν στους αγώνες της πατρίδας για την
απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό, με αφορμή την 199 η επέτειο από την Άλωση
της Τριπολιτσάς. Ήταν ο ελάχιστος οφειλόμενος φόρος τιμής σε μια οικογένεια που
πλήρωσε με τη θυσία των μελών της το δικαίωμά μας να αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι.

Το Σάββατο 26/09/2020, πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο από τις αρχές του Σεπτεμβρίου ορεινό τρέξιμο από το Λιμποβίσι, (λίκνο των Κολοκοτρωναίων), μέχρι την Τρίπολη, ακολουθώντας τα μονοπάτια που έχει καθαρίσει, σηματοδοτήσει και αναδείξει ο Σύλλογός μας, τα οποία διέρχονται από τόπους κατάφορτους από ιστορία. Οι δρομείς ακολούθησαν την εξής διαδρομή: Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Πιάνα – Ρουπάκι – Ροεινό – Περιθώρι – Τρίπολη, συνολικού μήκους 40 περίπου χιλιομέτρων. Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των δρομέων που ολοκλήρωσαν με επιτυχία σε επτά ώρες ακριβώς την απαιτητική διαδρομή αυτή, παρά την καταρρακτώδη βροχή που αντιμετώπισαν στο διάσελο της
Κουλουρδούς. Ήταν ο Μάρκος Τούντας από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης (ΣΔΥΤ), ο Δημήτρης Μέγγος από την ομάδα «Έλευσις» και ο Δημητρός Ζαφειρόπουλος από τον ΣΑΟΟ.

Την Κυριακή 27/09/2020, ο ΣΑΟΟ συνέχισε τις δράσεις του με δύο πορείες με επίκεντρο την Επάνω Χρέπα. Η πορεία ξεκίνησε από τη θέση Καλός (Κόκκινο Προσκυνητάρι), λίγο μετά το Περθώρι και ακολούθησε το παλιό μονοπάτι που καθάρισε με μεγάλη εθελοντική προσπάθεια των μελών του, ο Σύλλογός μας το περασμένο καλοκαίρι. Έπειτα από μία ώρα πορείας φτάσαμε στην Ι.Μ. Επάνω Χρέπας στα 1274μ. Εκεί η ομάδα μας χωρίστηκε στα δύο. Η μία ομάδα συνέχισε προς την κορυφή της Επάνω Χρέπας στα 1559μ και στη συνέχεια κατέβηκε προς την πηγή Συπάτα, καταλήγοντας στη θέση Σκυλόχορτο, περνώντας
από το ομώνυμο ρέμα. Ο φθινοπωρινός καιρός ήταν θαυμάσιος και από την κορυφή της Επάνω Χρέπας είχαμε πανοραμική θέα, προς όλα σχεδόν τα όρη της Πελοποννήσου. Ενώ  κατά τη διάρκεια της πορείας θαυμάσαμε τους πανέμορφους κίτρινους κρόκους, που  εντυπωσίασαν πολλούς ορειβάτες που δεν τους είχαν ξαναδεί! Η δεύτερη ομάδα, παρέκαμψε την κορυφή και κατέληξε επίσης στη θέση Σκυλόχορτο, όπου και συνάντησε την ομάδα κορυφής. Οι φίλοι ορειβάτες, μεταξύ αυτών και συνορειβάτες από Αθήνα και Καλαμάτα, εντυπωσιάστηκαν τόσο από τη φυσική ομορφιά των διαδρομών όσο και από την ιστορία των τόπων που επισκεφτήκαμε, καθ’ όσον καθόλη τη διάρκειά της υπήρχε συνεχής  πληροφόρηση από μέλη του Συλλόγου μας για την ιστορία των τόπων και την ιδιαίτερη σημασία τους στον αγώνα της Επανάστασης του 1821.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X