Μια εντυπωσιακή πορεία στην κορ. Βελιάς του Χελμού απο τον ΣΑΟΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Μια εντυπωσιακή πορεία σε μια από τις λιγότερο επισκέψιμες κορυφές του επιβλητικού Χελμού (Αροάνια), πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων), την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022.

Η ορειβατική ομάδα μας έφτασε στις 10.00 το πρωί με το λεωφορείο  στο διάσελο του Αγίου Νικολάου των Άνω Λουσών (Άνω Σουδενά), αφού πρώτα έγινε  μια ολιγόλεπτη στάση στου Κάτω Λουσούς  για να θαυμάσουμε τον καλοδιατηρημένο πύργο της ιστορικής οικογένειας Πετμεζά.  Από τον Άγιο Νικόλαο πήραμε ένα μη σηματοδοτημένο αλλά ευκρινές μονοπάτι μέσα σε μεικτό δάσος και σε δύο ώρες περίπου πατήσαμε την κορυφή Βελιάς στα 1566 μέτρα. Η θέα από την κορυφή ήταν φανταστική. Θαυμάσαμε την χιονισμένη κορυφή Νεραϊδόραχη όπου βρίσκεται το αστεροσκοπείο Αρίσταρχος και τις υπόλοιπες κορυφές του Χελμού, όπως επίσης μεταξύ άλλων, το Παναχαϊκό, τον Ερύμανθο, και την χιονισμένη κορυφή Οστρακίνα του Μαινάλου.  Στη συνέχεια κατηφορίσαμε προς την Αγία Λαύρα μέσα από μονοπάτι, το τελευταίο κομμάτι του οποίου ήταν μέσα στο δάσος. Η διάσχιση αυτή είχε διάρκεια 2 ½ ώρες μέχρι την ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε την σημαία της Επανάστασης την 25η Μαρτίου του 1821. Επιστρέφοντας στην Τρίπολη κάναμε στάση στην Κλειτορία (Μαζέικα) για το καθιερωμένο ορειβατικό γεύμα. Αργά το απόγευμα φτάσαμε στην Τρίπολη.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X