Μια σκληρή πορεία πραγματόποιησε ο ΣΑΟΟ στην Νεραιδοβούνα Ταϋγέτου!!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Μια κορφή σκληρή, πέτρινη, ανελέητη και πάντως όχι κορφή για νεράϊδες…

Η 11μελής ομάδα του Συλλόγου, ξεκίνησε πρωί Κυριακής 22-05-2022 από το χωριουδάκι Tαϋγέτη πάνω από τη καστροπολιτεία του Μυστρά. Περνώντας μετά από λίγη ώρα από το διάσελο Σέλα, τοποθεσία όπου κατά την αρχαιότητα βρισκόταν το ιερό της Αρτέμιδος Δερεάτιδος, περάσαμε στο δασωμένο τμήμα της διαδρομής μέχρι το σημείο Κοπρισιές Κορίτες. Από το σημείο αυτό άρχισε μια απότομη ανηφόρα ακολουθώντας τα ίχνη παλιάς στράτας μέχρι το γνωστό πέρασμα Παξιμάδι.

Βγαίνοντας στη ράχη μετά το Παξιμάδι, ανοίχτηκε μπροστά μας η θέα προς την Μεσσηνία.

Ακολουθώντας την ράχη, φτάσαμε στην κορυφή Γούπατα (2.032 μ.). Αίθριος ουρανός με τη συνοδεία ελαφρού αέρα, ευνόησε το πέταγμα του βλέμματός μας σε όλο τον Πενταδάχτυλο. Κόζα, Σπανακάκι, Ανώνυμη, Σιδηρόκαστρο, Αθάνατη Ράχη, Προφήτης Hλίας και προς τα δυτικά το αυταρχικό και μοναχικό Χαλασμένο…

Μια ολιγόλεπτη στάση για καταπραΰνουμε τη πείνα και τη δίψα μας και συνεχίσαμε προς την κορφή Νεραϊδοβούνα (2.022 μ.) Αλλά δυο λεπτά μετά, μείναμε να θαυμάζουμε και να ταξιδεύουμε νοερά στην Αρχαιότητα, περιεργαζόμενοι το ριζιμιό βράχο με το σκαλισμένο ορόσημο με το οποίο χωριζόταν η επικράτεια των Μεσσηνίων και Λακεδαιμονίων κατά την Ρωμαιοκρατία!

Kαι επειδή βουνό με βουνό δε σμίγει, όμως τα βουνά σμίγουν τους ορειβάτες… Κατά την κάθοδό μας από την κορφή, συναντήσαμε τους φίλους συνορειβάτες από τον Ορειβατικό Καλαμάτας, που είχαν ξεκινήσει και αυτοί την ανάβαση στην Νεραϊδοβούνα με αφετηρία τα Κοντοβούνια. Ανταλλαγή χαιρετισμών με τους καλαματιανούς φίλους Μανώλη, Χρήστο, Aντώνη, Γιάννη, Γιώργο, Ελένη, Ιωάννα, Λιάκο και την 35μελή ομάδα και ευχές για καλή πορεία!

Ακολουθήσαμε την ίδια πορεία για την επιστροφή, με κατηφοριά, αλλά σε τραχύ, πετρώδες και σκληρό έδαφος. Κατάληξη στην Μονή Ζωοδόχου Πηγής της Ταϋγέτης, ξεδιψώντας με το δροσερό τρεχούμενο νερό της πηγής, κάτω από τον ίσκιο του αιωνόβιου πλατάνου, μετά από 9,5 ώρες.

Προυπόθεση συμμετοχής λόγω covid

Λόγω της πανδημίας του Covid19 για την συμμετοχή στις εξορμήσεις με λεωφορείο θα ισχύουν τα εξής:

Για τους ενήλικες:
1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβολιασμό της δεύτερης δόσης τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν.
2. Πιστοποιητικό νόσησης
3. Αρνητικό Rapid test τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών.
4. Αρνητικό Μοριακό τεστ τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.

 

Αρνητικά Self – Test δεν γίνονται δεκτά.

Για τους έφηβους:
1. Οι έφηβοι 12 έως 17 ετών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό Self – test, αρνητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ τελευταίων 72 ωρών.

Για τα παιδιά:
1. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του λεωφορείου.
Σε περίπτωση που οι επιβάτες δεν διαθέτουν τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

X